دولت دیجیتالکسب و کار هوشمند در ایران

رویکردهای سنتی مانع استقرار کامل دولت الکترونیکی

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

دبیر کل فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: برخی تصور می‌کنند نفس مکانیزه کردن عملکرد سنتی به معنای ایجاد دولت الکترونیک است. در این زمینه نه تنها باید رویه‌های سنتی را با رویه‌های جدید جایگزین کرد بلکه گامی فراتر برداشت و برخی از موانع و مقررات را رفع کرد.

در اولین جلسه حضوری کمیسیون فاوای اتاق ایران گزارشی از عملکرد این مجموعه، اقدام‌های تازه این شورای برای رفع موانع تاسیس کسب و کارهای جدید و تسهیل شرایط کسب و کار در کشور با استفاده از زیرساخت‌های دولت الکترونیک تشریح شد.

به گزارش فدراسیون فاوا در این نشست «محمدرضا طلایی» افزود: مثلاً چرا باید برای صدور مجوز استعلام عدم سوپیشینه کیفری دریافت شود؟ وقتی اطلاعات برخط موجود است و به سرعت می‌توان استعلام را دریافت کرد، چرا نهاد صادرکننده مجوز نیازمند این استعلام است؟ این رویه مکانیزه کردن یک عمل‌کرد سنتی است؛ در حالی که می‌توان این استعلام را به طور کل حذف کرد و نهاد صادرکننده به صورت خودکار و برخط سوپیشینه کیفری را بررسی کند.

آدرس یکتا نقشی در کاهش فساد ندارد

طلایی با اشاره به مصوبه دولت برای تاسیس شرکت‌ها بدون آدرس یکتا تأکید کرد: «با افزایش قیمت مسکن، اصولاً تاسیس دفاتر و ایجاد آدرس فیزیکی برای کسب و کارها به یک معضل و هزینه سنگین سربار تبدیل شده‌ است. اگر قرار باشد کسی کار غیرقانونی یا کلاهبرداری انجام دهد، بدون آدرس یکتا یا با آدرس یکتا می‌تواند این کار را انجام دهد و لزوم داشتن آدرس یکتا برای همه شرکت‌ها، اصولاً نقشی در کاهش جرایم و فساد ندارد.

«ویدا سینا» نایب رئیس کمیسیون فاوای اتاق ایران در این جلسه با اشاره به لزوم ایجاد زیرساخت‌های امضای دیجیتال برای گسترش خدمات دولت الکترونیک تأکید کرد: بحث احراز و اعتماد برای تأیید نامه‌ها و مجوزها ضروری است و استفاده از بسترها دولت الکترونیک بدون تعریف مشخص و قانون‌گذاری کافی برای امضای الکترونیک امکان‌پذیر نخواهد بود.

توجه به ماندگاری فعالیت کسب و کارها ضروری است

«مسعود شنتیایی» عضو هیات مدیره فدراسیون فاوای ایران با اشاره به ضرورت بسط دادن مساله سرعت ایجاد کسب و کارها به تلاش برای ماندگاری کسب و کارها خاطرنشان کرد: بسترهای فعالیت اقتصادی باید توسط دولت ایجاد شود، متولیان اقتصاد کشور به ماندگاری کسب و کارها توجه چندانی نمی‌کنند، یک واحد تجاری یا صنعتی ناگهان در کشور با تغییرات قوانین و مقرراتی مواجه می‌شود که می‌تواند امکان استمرار کسب و کار را از بین ببرد. یعنی به همان اندازه که سرعت کسب مجوزها برای تاسیس کسب و کارهای تازه باید بهبود پیدا کند، ماندگاری و حفاظت از کسب و کارهای موجود هم باید تقویت شود.

منبع: ایرنا

آنچه در مورد کسب و کارهای اینترنتی در اقتصاد الکترونیکی می‌خوانیم:

۲۵ درصد شرکت‌های جهان کاملاً کلود خواهند شد
اخذ تصمیمات جدید برای توسعه دولت الکترونیکی/تسهیل فضای کسب وکار
ارمغان آی‌تی برای روزهای دورکاری
فقط ۲۹ درصد کسب‌وکارهای آی‌تی‌ از کرونا تاثیر مثبت گرفتند

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. بازتاب: ۲۵ درصد شرکت‌های جهان کاملاً کلود خواهند شد - پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  2. بازتاب: فقط ۲۹ درصد کسب‌وکارهای آی‌تی‌ از کرونا تاثیر مثبت گرفتند - پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا