پیشرفت چین، اقتصاد تاریک جهان را به سمت نور هدایت می کند
بر اساس تازه ترین گزارش منتشر شده از سوی مرکز اطلاعات شبکه اینترنت چین «CNNIC»، تا پایان ماه ژوئن سال جاری میلادی بیش از ۴۰۰ هزار ایستگاه پایه اینترنت نسل پنجم در چین ساخته شده و به بهره برداری رسیده است و انتظار می رود که این رقم تا پایان سال جاری میلادی به بیش از ۶۰۰ هزار ایستگاه پایه برسد.
به گزارش اقتصاد الکترونیکی به نقل از پیام فوری؛ این روند رو به رشد احداث ایستگاه های پایه اینترنت نسل ۵ در سراسر چین، نشان دهنده زیرساخت های جدیدی است که در این کشور اجرایی می شوند؛ منظور از زیرساخت های جدید، ساخت زیرساخت هایی است که بر جنبه های مهم تکنولوژی متمرکز هستند؛ این زیرساخت های جدید شامل چندین صنعت مهم از جمله صنایع ارتباطات، برق، حمل و نقل و دیجیتال می شود.
توسعه این زیرساخت های جدید به معنای هموار سازی مسیر ایجاد یک پایه محکم برای توسعه اقتصاد چین در عصر هوشمندی و اطلاعات است.
هدف بلند مدت این است که صنایع بیشتری در چین بتوانند به مسیر تحول دیجیتالی، ارتقاء هوشمندی و قابلیت ادغام ابتکارات حوزه های علمی، فنی، اجتماعی، شغلی و ..برسند و نهایتا با تامین نیروی محرکه بیشتر، بتوانند به توسعه با کیفیت اقتصاد چین کمک کنند.
در حال حاضر چشم انداز توسعه اقتصادی چین امیدوار کننده است اما مسیر توسعه اقتصاد این کشور همچنان با چالش ها و مشکلات ناشی از در هم تنیدگی مسائل ساختاری، نهادی و ادواری روبرو است.
علاوه براین، محیط خارجی نیز به دلیل اپیدمی ویروس کرونا به مراتب پیچیده تر و چالش برانگیزتر از قبل شده است؛ سیستم حمایت از تولیدات داخلی و یک جانبه گرایی افزایش پیدا کرده و اقتصاد جهان رو به زوال گذاشته و زنجیره تامین زنجیره های صنعتی جهان نیز به دلیل عواملی غیر از مسائل اقتصادی، آسیب دیده است.
اقتصاد چین به دنبال رشدی تازه است و تامین نیروی محرکه در این زمینه، از اولویت های برتر و کلیدی برای دولت پکن محسوب می شود.
مردم شاهد بوده اند که اقتصاد چین که توسط اقتصاد دیجیتالی به نمایش گذاشته می شود، مقاومتی قاطعانه در برابر اثرات ناشی از اپیدمی کرونا، از خود نشان داد؛ شکل های مختلفی از تجارت های آنلاین در این بازه زمانی، با بکارگیری تکنولوژی های دیجیتالی از جمله اینترنت، افزایش پیدا کردند؛ نیازهای مربوط به ساخت زیرساخت های ارتباطاتی به طور مداوم در حال افزایش اند و ادغام آنها با فناوری های دیجیتالی نیز به مراتب گسترش پیدا کرده است.
پیش بینی می شود که چنین روندی در دوره پس از پایان اپیدمی کرونا در چین همچنان ادامه داشته باشد و چین را به سمت مسیر تسریع ورودش به دوره اقتصاد دیجیتالی جامع و ایجاد فرصت های جدید برای توسعه اقتصادی سوق دهد.
پیشرفت قدرتمند اقتصاد جدید چین، می تواند فرصت های سرمایه گذاری زیادی فراهم کند و در عین حال، به روند ایجاد صنایع جدید و ساختارها و الگوهای تجاری جدید سرعت بخشد و به یک عامل تثبیت کننده در برابر فشاری که در حال پائین کشیدن اقتصاد جهانی است، تبدیل شود.
سال ۲۰۲۰ میلادی، آخرین سال اجرای سیزدهمین برنامه ۵ ساله چین است؛ چین در ۵ سال آینده وارد مرحله توسعه جدید می شود و اقتصاد این کشور به حرکت رو به جلوی خود به سمت توسعه ای با کیفیت ادامه خواهد داد که لازمه آن، پیشرفت و رشدی پر قدرت مبتنی بر ابتکار و نوآوری است.
بدون تردید توسعه جدید اقتصادی چین که با اقتصاد دیجیتالی نمایش داده می شود، یک جریان پایدار از انرژی و نیروی محرکه برای اقتصاد این کشور فراهم می کند و آن را وارد فاز جدیدی از توسعه می کند؛ در این صورت شرایط ارتقاء زنجیره صنعتی و تبدیل انرژی های جنبشی قدیمی و جدید فراهم و نهایتا زنجیره تامین زنجیره صنایع جهان اصلاح می شود و جهان تاریک فعلی با این اقتصاد به سمت نور حرکت خواهد کرد.