تجهیزات هوشمندهوش مصنوعی

ساخت سریع‌ترین ابررایانه هوش مصنوعی جهان توسط شرکت «متا»

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

شرکت متا این روزها در حال ساخت یک «ابررایانه هوش مصنوعی» است که برای آموزش به سیستم‌های مبتنی بر فناوری یادگیری ماشینی استفاده خواهد شد. به‌گفته متا، ساخت این رایانه قدرتمند که با نام AI Research SuperCluster یا به اختصار RCS شناخته می‌شود، در اواسط سال جاری میلادی به پایان خواهد رسید و در آن زمان، عنوان سریع‎ترین ابررایانه هوش مصنوعی جهان را به خود اختصاص خواهد داد.

مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا طی بیانیه‌ای در این خصوص نوشت: متا اخیرا موفق به طراحی و توسعه سریع‌ترین ابررایانه هوش مصنوعی جهان شده است. این محصول RSC نام خواهد داشت و ساخت آن در اواخر سال جاری به پایان خواهد رسید. اعلام این خبر نشان می‌دهد که هوش مصنوعی در آینده، حرف اول را در تحقیقات شرکت‌های بزرگی همچون متا خواهد زد. در این بین، رقبایی ‌مانند مایکروسافت و انویدیا پیش‌تر ابررایانه‌های هوش مصنوعی خود را معرفی کرده‌اند که البته این دستگاه‌ها با آنچه ما به عنوان ابررایانه‌ها در نظر می‌گیریم، متفاوت است.

دانلود فایل PDF و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” شماره ۱۵، آذر ماه۱۴۰۰

طبق گفته متا، قرار است از این ابررایانه هوش مصنوعی متا برای آموزش طیف وسیعی از سیستم‌ها در بخش‌های مختلف شرکت متا استفاده شود که از جمله آنها می‌توان به الگوریتم‌های بررسی محتوا برای شناسایی محتواهایی حاوی کلمات و عبارات نامناسب در فیس‌بوک و اینستاگرام و همچنین قابلیت‌های واقعیت افزوده در دستگاه‌های مجهز به این فناوری اشاره کرد. اما شاید مهم‌ترین قابلیت این ابررایانه هوش مصنوعی، استفاده از آن برای طراحی تجربیات متاورس باشد. فناوری نوظهوری که شرکت متا این روزها روی آن متمرکز شده و آینده فعالیت‌های این شرکت را شکل خواهد داد.  کوین لی و شوبو سنگو با انتشار پستی اعلام کردند که  RSC به محققان حوزه هوش مصنوعی کمک می‌کند تا با بهره‌گیری از تریلیون‌ها نمونه و مثال، مدل‌های هوش مصنوعی جدید و بهتری را خلق کنند که از قابلیت پشتیبانی از زبان‌های مختلف برخوردار است و می‌تواند علاوه بر کمک به توسعه ابزارهای جدید واقعیت افزوده، متن، تصویر و ویدئو را به‌طور همزمان تجزیه و تحلیل کند.

جهت مشاهده و دانلود ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” اینجا کلیک نمایید.

در بخش دیگری از این پست آمده است: امیدواریم که RSC به ما کمک کند تا سیستم‌های هوش مصنوعی جدید بسازیم که می‌تواند برای کارهای مختلفی همچون ترجمه صوتی لحظه‌ای برای گروه بزرگی از کاربران که هر کدام به زبان متفاوتی صحبت می‌کنند، مورد استفاده قرار گیرد.  تقریبا یک سال و نیم پیش، مهندسان متا کار روی این ابررایانه را آغاز کردند و تمامی ‌قسمت‌ها اعم از سیستم‌های خنک‌کننده، شبکه و کابل‌کشی به‌طور کامل از ابتدا طراحی شد. فاز نخست RSC اخیرا راه‌اندازی و اجرا شده که ۶۰۸۰ پردازنده گرافیکی متصل‌به هم را در خود جای داده است. با این حال، تا پایان سال ۲۰۲۲ فاز دوم این ابررایانه کامل خواهد شد. گفته می‌شود در این مرحله، ۱۶ هزار پردازنده گرافیکی برای آموزش به سیستم‌های هوش مصنوعی به کار گرفته خواهند شد. جهت مقایسه بد نیست بدانید که ابررایانه هوش مصنوعی مایکروسافت از ۱۰ هزار پردازنده گرافیکی بهره می‌برد.

منبع: آی‌تی ایران

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا