نقش ارزهای دیجیتال در کاهش تامین مالی غیرقانونی و مقایسه آن با سیستم سنتی
رضا حضرتی
ارزهای دیجیتال، بهخصوص بیت کوین، به دلیل شفافیت و ردیابی تراکنشها، برای مجرمان به اندازه پول نقد جذاب نیستند و استفاده در تامین مالی غیرقانونی از آنها در مقایسه با ارزهای فیات به مراتب کمتر است. گزارشی از وزارت خزانهداری ایالات متحده نشان میدهد در سال ۲۰۲۴ (۱۴۰۳)، استفاده از داراییهای مجازی برای پولشویی بهطور قابل توجهی پایینتر از روشهای سنتی است.
سیستم مالی سنتی، بهدلیل ویژگیهایی مانند ناشناس بودن پول نقد، همچنان مجرای اصلی فعالیتهای غیرقانونی است و تخمینها نشان میدهد ۲٪ تا ۵٪ از تولید ناخالص داخلی جهانی به پولشویی اختصاص دارد. در این راستا، مقایسهای بین فعالیتهای غیرقانونی با کریپتو و سیستم مالی سنتی نشان میدهد میزان فعالیتهای مجرمانه در کریپتو به شدت کاهش یافته است.
مقدمه
برای مجرمان، پول نقد پادشاه است، اما این حقیقت لابلای سروصدای غالب در بحثهای مربوط به استفاده غیرقانونی از کریپتو پنهان مانده است. در واقع، تراکنشهای انجامشده در بلاکچین، ثبت شده و بهطور دائمی قابل مشاهده هستند و یک ردپای دیجیتال غیرقابل تغییر ایجاد میکنند. به عبارت دیگر، استفاده غیرقانونی از کریپتو بیشتر قابل ردیابی است، در حالی که جرائم انجامشده با پول نقد بهسختی قابل شناسایی هستند و ممکن است هرگز شناسایی نشوند.
ارزیابی ریسک پولشویی ملی وزارت خزانهداری ایالات متحده در سال ۲۰۲۴ (۱۴۰۳) نشان میدهد «استفاده از داراییهای مجازی برای پولشویی همچنان بسیار پایینتر از استفاده از ارزهای فیات و روشهای سنتیتر است». این ایده نادرست است که کریپتو تنها ابزاری برای جرمهای مالی است، تهدیدی برای امنیت ملی محسوب میشود. پلتفرمهای کریپتویی منطبق بر قانون در ایالات متحده، داراییهایی برای اجرای قانون به شمار میروند که مانند هر مؤسسه مالی سنتی دیگر، همکاری نزدیکی دارند و فناوری بلاکچین آنها به شناسایی تخلفات و حفظ ایمنی آمریکاییها کمک میکند.
بیشتربخوانید: صعود بلاکچین در سیاست: تحولی نوین در حکمرانی
ارزهای دیجیتال بهواسطه طراحی خود، سطحی از شفافیت و امنیت ارائه میدهند که با سیستمهای مالی سنتی قابل مقایسه نیستند. فناوری بلاکچین که این داراییهای دیجیتال را پشتیبانی میکند، یک دفترکل غیرقابل تغییر و غیرمتمرکز از تراکنشها فراهم میآورد و راههای جدیدی برای تراکنشهای مالی ایجاد میکند که هم قابل ردیابی و هم ایمن هستند. با این حال، شبهمخفیبودن، ماهیت غیرمتمرکز و سرعت حرکت جهانی بسیاری از کریپتوکارنسیها، بهعنوان ابزاری برای مقاصد غیرقانونی مورد سوءاستفاده قرار گرفته است. این وضعیت، همراه با مدیریت نادرست نهادهایی مانند FTX و صرافیهای مشابه، در سالهای اخیر سایهای از تردید بر صنعت کریپتو افکنده است.
این گزارش بهدنبال زمینهسازی روایت ارزهای دیجیتال بهعنوان ابزارهایی برای تأمین مالی غیرقانونی است. با تکیه بر دادههای متنوع از دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC)، چینالیسیس (Chainalysis)، مرکل ساینس (Merkle Science) و سایر منابع معتبر، ما مقیاس فعالیتهای غیرقانونی تسهیلشده با استفاده از ازرهای دیجیتال را با فعالیتهای مشابهی که از طریق سیستم مالی سنتی (TradFi) انجام میشوند، مقایسه خواهیم کرد. علاوه بر این، ما به بررسی تکامل چشمانداز قانونگذاری، پیشرفتهای فناوری تحلیل بلاکچین و تلاشهای مشترک اجرای قانون جهانی برای مبارزه با فعالیتهای غیرقانونی در کریپتو و امور مالی سنتی خواهیم پرداخت.
هدف این تحلیل ارائه یک چشمانداز بیطرفانه و مبتنی بر داده درباره نقش ارزهای دیجیتال در امور مالی جهانی به سیاستگذاران، اندیشکدهها و گروههای حامی است. از طریق این تحلیل، امیدواریم به بحثهای سیاسی و تصمیمگیریهای آگاهانهای کمک کنیم که تعادل بین خطرات و مزایای احتمالی پذیرش کریپتوکارنسیها را برقرار سازد.
با پرداختن به این مسائل بهطور مستقیم، تلاش میکنیم تا مسیر را فراتر از روایتهای سادهانگارانه پیش برده و چالشها و فرصتهای پیچیدهای را شناسایی کنیم که ارزهای دیجیتال برای اکوسیستم مالی جهانی ارائه میدهند.
پیشزمینهای بر ارزهای دیجیتال و تأمین مالی غیرقانونی
ظهور ارز دیجیتال یکی از مهمترین پیشرفتهای فناوری در امور مالی مدرن بوده است. رمز ارزهایی مانند بیت کوین، ریشهدار در اصول غیرمتمرکزسازی و امنیت، بهعنوان جایگزینهایی برای سیستمهای بانکی و امور مالی سنتی ظاهر شدند. این داراییهای دیجیتال از طریق فناوری بلاکچین اجرا شده و منتقل میشوند.
با وجود این نوآوریها، ویژگیهای غیرمتمرکز، سرعت حرکت و شبهمخفیبودن که توسط کریپتوکارنسیها فراهم میشود، نگرانیهایی درباره سوءاستفاده از آنها ایجاد کرده است. نمونههای اولیه به جنبه تاریک ارزهای دیجیتال اشاره میکردند و بیت کوین با تراکنشهای غیرقانونی، از قاچاق مواد مخدر گرفته تا پولشویی، مترادف شده بود. یک مثال بارز سیلکرود (Silk Road) است؛ یک بازار سیاه آنلاین که از سال ۲۰۱۱ تا زمان بستهشدن آن توسط FBI در سال ۲۰۱۳ در دارکوب (Dark Web) فعالیت میکرد و اغلب بهعنوان مثالی کلاسیک از چگونگی سوءاستفاده از ارزهای دیجیتال برای فعالیتهای مجرمانه ذکر میشود.
بیشتربخوانید: چگونه بلاکچین در حال بازسازی زنجیرههای تأمین است
سیلک رود در اوج فعالیت خود، تقریباً ۲۰٪ از فعالیت اقتصادی روزانه بیت کوین را به خود اختصاص داد و مجموع تراکنشهای آن به تقریباً ۴۳۵ میلیون دلار، بر اساس قیمت بیت کوین در آن زمان، رسید. تنها در سپتامبر ۲۰۱۳، حجم ماهانه به تقریباً ۴۰ میلیون دلار رسید. این آمار نقش قابل توجه سیلکرود را در اقتصاد اولیه بیت کوین نشان میدهد که این ارز دیجیتال را به مفهوم یک ابزار مالی غیرقابل ردیابی برای معاملات غیرقانونی نیز مرتبط میکرد.
با وجود اینکه FBI در سال ۲۰۱۳ سیلک رود را تعطیل کرد و در سال ۲۰۱۵، بنیانگذار آن، راس اولبریکت (Ross Ulbricht)، به حبس ابد محکوم شد، ارتباط بین ارزهای دیجیتال و تأمین مالی غیرقانونی ادامه یافته است. از زمان سیلک رود، موارد بعدی سرقتها، هکها و کلاهبرداریهای کریپتوکارنسی مورد پوشش گسترده رسانهها و نظارت قانونی قرار گرفتند. با این حال، این موارد اکنون تنها درصد بسیار کوچکی از حجم کلی کریپتو را تشکیل میدهند. چنین حوادثی به برداشت نادرست از ارزهای دیجیتال بهعنوان وسیله اصلی جرمهای مالی دامن زده و درخواستهایی برای قانونگذاری و مقررات سختگیرانهتر را برانگیخته است.
با اینکه هر موردی از فعالیت غیرقانونی جای نگرانی دارد، مهم است که این نگرانیها را در بستر وسیعتر فعالیتهای مالی جهانی قرار دهیم. سیستمهای مالی سنتی، با وجود اینکه بهشدت تنظیمشدهاند، برای دهها سال بهعنوان منبع اصلی فعالیتهای غیرقانونی باقی ماندهاند. طبق گزارشهای نهادهای قانونگذار و آژانسهای اجرای قانون، مقیاس پولشویی و تأمین مالی جنایات از طریق کانالهای بانکی متعارف، از حجم فعالیتهای مشابه که در فضای کریپتوکارنسی مشاهده شده است، بهمراتب پایینتر است.
بیشتربخوانید: امنیت سایبری سنتی در مقابل راهحلهای مبتنی بر بلاکچین
نقش امور مالی سنتی در تأمین مالی فعالیتهای غیرقانونی
سیستم مالی جهانی از مدتها پیش هم برای فعالیتهای اقتصادی قانونی و هم برای جریانهای مالی غیرقانونی، مجرای اصلی بوده است. سازوکارهای امور مالی سنتی، از جمله بخش بانکداری و کسبوکارهای خدمات ارسال پول (MSBها)، در تسهیل تجارت جهانی و بهطور ناخواسته، بهعنوان کانالی برای انتقال وجوه غیرقانونی، نقشی کلیدی داشتهاند. مجرمان روشهای مختلفی برای انجام فعالیتهای غیرقانونی از طریق کانالهای سیستم مالی سنتی، از میکس پول گرفته تا انتقال پول به خرید کالاهای گرانقیمت که سپس آنها را برای «پاکسازی» پول خود میفروشند، دارند.
شاید بزرگترین روش، وابستگی به تراکنشهای نقدی، از جمله برداشتها و واریزهای نقدی در سیستم بانکی سنتی باشد که نظارت و ردیابی وجوه غیرقانونی را پیچیدهتر میکند. پول نقد برای مجرمان، ناشناس بودن و انعطافپذیری فراهم میکند و به آنها این امکان را میدهد که وجوه را بدون ایجاد ردپای دیجیتال که بهراحتی توسط مقامات قابل ردیابی باشد، جابهجا کنند.
با اینکه پیگیری دقیق مقدار فعالیت غیرقانونی در فضای سنتی غیرممکن است، تخمین زده میشود مقدار پول شستهشده در سطح جهانی در یک سال ۲٪ تا ۵٪ از تولید ناخالص داخلی جهانی یا ۸۰۰ میلیارد تا ۲ تریلیون دلار به ارزش فعلی دلار آمریکا باشد.
طبق گزارشی از وزارت خزانهداری در سال ۲۰۲۲، بانکهای ایالات متحده همچنان یک مجرای اصلی برای انتقال پول فعالیتهای مجرمانه و تراکنشهای غیرقانونی باقی ماندهاند. در بازه زمانی ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰، بانکها و مؤسسات خدمات ارسال پول (MSBs) تقریباً ۹۰٪ از گزارشهای فعالیتهای مشکوک (SARs) مرتبط با سیستم مالی سنتی را ثبت کردهاند.
تکامل تدابیر مبارزه با تأمین مالی فعالیتهای مجرمانه و غیرقانونی
پیادهسازی «گزارشهای فعالیت مشکوک» (SARs) و پروتکلهای احراز هویت (KYC) باعث افزایش نظارت بر نقلوانتقالات مالی بینالمللی شده و در نتیجه، جریان وجوه به گروههای مجرم کاهش یافته است. با وجود این پیشرفتهای قانونی، همچنان سیستم مالی سنتی و ابزارهای غیرقابل ردیابی مانند پول نقد، روشهای ترجیحی برای انتقال وجوه در میان مجرمان محسوب میشوند.
در نهایت، تکامل استراتژیهای مبارزه با تأمین مالی مجرمان نمایانگر یک بازی مداوم بین نهادهای قانونگذار، شرکتهای اطلاعاتی مانند «Whitestream» و ارائهدهندگان دادههای داراییهای دیجیتال مانند «مرکل ساینس» با افرادی است که به دنبال فرار از این قانونگذاران هستند. با سختتر شدن مقررات، مجرمان نیز سازگار میشوند و به دنبال روشهای جدیدی برای دور زدن این تدابیر میگردند. مجرمان از انواع ابزارها برای به دست آوردن ارزش استفاده میکنند؛ از کارتهای هدیه و اپلیکیشنهای پرداختی مانند پیپال (PayPal) گرفته تا کالاهای تقلبی مانند محصولات لوکس.
بیشتربخوانید: چگونه فناوری بلاکچین در حال متحول کردن کسبوکارها است؟
مقایسه ارزهای دیجیتال و سیستم مالی سنتی در فعالیتهای غیرقانونی
سیستمهای مالی سنتی مدتهاست که بهعنوان مجرای اصلی برای پولشویی در مقیاس بزرگ، تأمین مالی مجرمان و دیگر جریانهای مالی غیرقانونی عمل کردهاند. بر اساس تخمینهای «نزدک»، حدود ۳.۱ تریلیون دلار از جریانهای مالی بانکها برای فعالیتهای غیرقانونی استفاده شده است که معادل ۳٪ از تولید ناخالص داخلی است. البته، حتی این عدد نیز تخمینی تقریبی و محافظهکارانه است؛ زیرا مواردی مانند فرار مالیاتی، فساد، رشوهخواری، اختلاس، زیانهای تجاری ناشی از کالاهای تقلبی، جاسوسی صنعتی و پولشویی را شامل نمیشود. این رقم عظیم چالشهای بزرگی را که سیستمهای مالی سنتی در مقابله با جریانهای مالی غیرقانونی با آن روبرو هستند، نشان میدهد.
این مقایسه، مقیاس نسبی مشکلات موجود در فضای ارزهای دیجیتال را روشنتر میسازد. تحلیل اخیر شرکت «چینالیسیس»، یک شرکت تحلیل بلاکچین، کاهش قابلتوجهی در ارزش دریافتی توسط آدرسهای ارزهای دیجیتال غیرقانونی را گزارش میدهد؛ مجموعاً ۲۴.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ که نسبت به ۳۹.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ کاهش داشته است. این کاهش قابلتوجه است، بهویژه با توجه به اینکه رقم سال ۲۰۲۲ شامل ۸.۷ میلیارد دلار از مطالبات طلبکاران در برابر «FTX» بوده است.
نسبت فعالیتهای غیرقانونی به حجم کل تراکنشهای ارزهای دیجیتال در مقایسه با سیستمهای مالی سنتی بسیار ناچیز است. تحلیلهای مرکل ساینس نشان میدهد از مجموع تراکنشهای USDT بین جولای ۲۰۲۱ و ژوئن ۲۰۲۴، تنها ۰.۶۱٪ بهعنوان تراکنشهای مشکوک به فعالیتهای غیرقانونی شناسایی شدهاند. حتی USDC نسبت به تتر امنتر است و تنها ۰.۲۲٪ از تراکنشهای USDC در این دوره مشکوک به فعالیتهای غیرقانونی بوده و کمتر از ۰.۰۰۵٪ از کل حجم تراکنشهای انجامشده USDC به نهادهای تحریمشده مربوط میشود.
دادههای چینالیسیس نشان داد فعالیتهای غیرقانونی تنها ۰.۳۴٪ از کل حجم تراکنشهای آنچین را در سال ۲۰۲۳ تشکیل میدهد که نسبت به ۰.۴۲٪ در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است. این نسبت بهطور قابل توجهی کمتر از تخمین فعالیتهای غیرقانونی است که از طریق سیستم مالی سنتی تسهیل میشود. بر اساس ارزیابی ریسک پولشویی ملی وزارت خزانهداری ایالات متحده در سال ۲۰۲۴، «استفاده از داراییهای مجازی برای پولشویی بهمراتب کمتر از ارزهای فیات و روشهای سنتی است».
بیشتربخوانید: فرصتهای تجاری جدید با ترکیب بلاکچین و هوشمصنوعی
نقش بلاکچین در کاهش امور مالی غیرقانونی
هر دو سیستم ارز دیجیتال و مالی سنتی با تلاشهای قانونگذاری فزایندهای برای مبارزه با امور مالی غیرقانونی روبرو هستند. شبکه جرایم مالی وزارت خزانهداری ایالات متحده (FinCEN) قوانین جدیدی را برای جلوگیری از سوءاستفادههای دشمنان خارجی و بازیگران بد از سیستم مالی ایالات متحده صادر و پیشنهاد کرده است.
با این حال، تفاوت اصلی بین سیستمهای مالی سنتی و ارز دیجیتال در استفاده از فناوری بلاکچین است. زمانی که مجرمان از سیستمهای مالی سنتی استفاده میکنند، هیچ منبع عمومی وجود ندارد که پلیس از طریق آن بهراحتی بتوانند وجوه را پیگیری کنند. آنها باید اطلاعات مالی را بهطور مستقیم از مؤسسات مالی سنتی به دست آورند که غالباً شامل احضاریههای هیات منصفه برای دسترسی به اطلاعات مالی یک فرد است. این موضوع بار اثبات بالاتری را ایجاد میکند و نیازمند این است که دادستان ایالات متحده هیات منصفهای را تشکیل دهد تا احضاریه را صادر کند. پس از این مرحله است که پلیس میتوانند شروع به ردیابی مالی کند. علاوه بر این، بخش بزرگی از فعالیتهای غیرقانونی همچنان از پول نقد بهعنوان ارز استفاده میکنند و از سیستمهای مالی سنتی اجتناب میورزند که هیچ کجا ثبت نشده و گاهی اوقات غیرقابل ردیابی هستند.
برخلاف ارزهای دیجیتال، تراکنشهای نقدی واقعاً ناشناس هستند. هنگامی که دو طرف پول نقد مبادله میکنند، این تراکنش جایی ثبت نمیشود. این عدم ردیابی آن را به گزینهای محبوب برای افرادی تبدیل میکند که در فعالیتهای غیرقانونی از جمله قاچاق مواد مخدر و پولشویی مشغول هستند.
یک گزارش از اداره مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده (DEA) در سال ۲۰۲۴ نشان داد پول نقد همچنان متداولترین روش برای تراکنشها در تجارت مواد مخدر است. با وجود افزایش استفاده از ارزهای دیجیتال، جنایتکاران همچنان به ناشناس بودن و سادگی پول نقد تکیه میکنند. انتقال مبالغ زیاد از طریق تراکنشهای نقدی غیرقابل ردیابی، بسیار آسانتر از عبور از یک سیستم دیجیتال است که ثبت دائمی بر جای میگذارد.
در بلاکچین عمومی، هر تراکنشی که ثبت میشود، غیرقابل تغییر و بهطور عمومی در دسترس است. این یعنی پس از ثبت یک تراکنش، نمیتوان آن را تغییر داد یا حذف کرد. این ویژگی در ردیابی جریان وجوه بهویژه در زمینه امور مالی غیرقانونی که از روشهای مخفی استفاده میشود، بسیار مؤثر است.
قابلیت ردیابی تراکنشها در بلاکچین یک تحول بزرگ برای پلیس و نهادهای قانونگذار در مبارزه با جرایم مالی مبتنی بر پول نقد مانند پولشویی، تأمین مالی مجرمان و دیگر اشکال جرایم مالی محسوب میشود، زیرا این فناوری امکان «ردیابی لحظهای پول در کل مرزها» را فراهم میکند. اما زمانی که جنایتکاران با پول نقد کار میکنند، امکانپذیر نیست. این امر از طریق ابزارهای قوی «شناسایی تراکنش» یا KYT برای ردیابی مجرمان انجام میشود.
بیشتربخوانید: ترکیب هوش مصنوعی و بلاکچین در امور مالی و سرمایهگذاری
شناسایی تراکنش (KYT)
شناسایی تراکنش (KYT) یک پیشرفت نوآورانه در رعایت قوانین در صنعت ارز دیجیتال است. بر خلاف سیستمهای مالی سنتی که به شدت به اطلاعات احراز هویت (KYC) وابسته هستند، KYT از ماهیت شفاف و غیرقابل تغییر فناوری بلاکچین برای ارائه تحلیل فوری و مستقل به فعالیتهای تراکنشی استفاده میکند. این امر به شرکتهای ارز دیجیتال و نهادهای دولتی امکان میدهد که بهطور مداوم ریسک مربوط به یک تراکنش یا دارایی خاص را ارزیابی کنند و لایهای دینامیک از امنیت را فراهم آورند که سیستم مالی سنتی به سادگی نمیتواند با آن رقابت کند. در دسترس بودن دادههای جامع تراکنش در بلاکچین به ما این امکان را میدهد که فعالیتهای غیرقانونی را بهطور مؤثرتری شناسایی و از آنها جلوگیری و اطمینان حاصل کنیم که پلتفرم ما محیطی امن و قابل اعتماد برای کاربران است.
یکی از بزرگترین مزایای KYT توانایی آن در ارائه اطلاعات لحظهای است که تحت تأثیر تغییرات قرار نمیگیرد. تراکنشهای بلاکچین بهطور عمومی در دسترس و غیرقابل تغییر هستند و به ما این امکان را میدهند که بهطور مستقل تاریخچه هر دارایی دیجیتال را تأیید کنیم. از طریق این شفافیت میتوانیم تحلیلهای پیشرفتهای برای ارزیابی پروفایل ریسک تراکنشها انجام دهیم و توانایی ما در شناسایی و جلوگیری از پولشویی، تأمین مالی مجرمان و سایر اشکال جرایم و غیرقانونی مالی تقویت خواهد شد. با ترکیب KYT با ابزارهای رعایت قوانین سنتی، میتوانیم چارچوب ارزیابی ریسک بهتری را توسعه دهیم که بر اساس دادههای جدید بلاکچین بهطور دینامیک تنظیم میشود و اطمینان میدهد که در برابر تهدیدات در حال تحول، همواره یک قدم جلوتر باشیم.
با این وجود، KYT رویکرد به رعایت تحریمها را تقویت میکند و به صرافیها این امکان را میدهد که تراکنشهای مربوط به آدرسهای پرخطر شناساییشده توسط نهادهای قانونگذار مانند دفتر کنترل داراییهای خارجی (OFAC) و سازمانهای مبتنی بر عضویت مانند Crypto ISAC را بررسی و مسدود کنند. با پیوستن به این سازمانها و از طریق پذیرش فناوریهایی مانند KYT، صرافیهای ارز دیجیتال میتوانند شبکههای گستردهای از آدرسهای پرخطر ایجاد کنند که بهطور قابل توجهی توانایی جلوگیری از تراکنشها با بازیگران غیرقانونی را گسترش میدهد. این رویکرد پیشگیرانه نهتنها به صرافیهای ارز دیجیتال کمک میکند تا با الزامات قانونگذاران مطابقت داشته باشند، بلکه همکاری آنها با این نهادها را نیز تقویت میکند. با بهرهبرداری از KYT، پلیس به اطلاعات قابل عملیاتی دسترسی پیدا میکند که از تلاشهای آنها در مبارزه با جرم حمایت کرده و اکوسیستم مالی را برای همه ایمنتر میسازد.
بلاکچین همچنین امکان اجرای قراردادهای هوشمند را فراهم میکند. قراردادهای هوشمند مانند RAILGUN Proof of Innocence میتوانند فرآیند رعایت و گزارشدهی را خودکار کرده و اطمینان حاصل کنند که الزامات قانونگذاری بدون مداخله دستی رعایت میشوند. بلاکچینهای جدیدی مانند آلئو (Aleo) با اولویت دادن به حریم خصوصی از طریق اثبات دانش صفر (ZKP)، در عین حال رعایت قوانین را نیز تسهیل میکنند. این خودکارسازی میتواند بهطور قابل توجهی خطر خطاهای انسانی و احتمال چشمپوشی در مورد رعایت قوانین را کاهش دهد.
بیشتربخوانید: چگونه بلاکچین برنامههای فینتک را متحول میکند؟
چگونگی کمک قانونگذاری
دولت ایالات متحده باید به سرمایهگذاری در راهکارهای قانونی متناسب ادامه دهد تا بهطور مؤثری فعالیتهای غیرقانونی مرتبط با ارزهای دیجیتال را هدف قرار دهد. بخشی قابل توجهی از فعالیتهای غیرقانونی در تعداد کمی از صرافیهای غیرقانونی و غیر منطبق در خارج از کشور انجام میشود که به مجرمان اجازه میدهد تا فعالیتهای خود را به آسانی پولشویی کنند، زیرا تحت الزامات سختگیرانه ضد پولشویی و شناسایی مشتری (AML/KYC) که صرافیهای مستقر در ایالات متحده رعایت میکنند، قرار ندارند. وزارت دادگستری این اختیار را دارد که این نهادها را تحت پیگرد قانونی قرار دهد و تحقیقات متمرکز برای مختل کردن زیرساختهای این بازیگران بد را به سرعت و بهطور مؤثر انجام دهد.
اختیارات قانونی برای دسترسی به صرافیهای خارج از کشور بسیار حائز اهمیت است. مجرمان از صرافیهایی با برنامههای AML/KYC قوی اجتناب میکنند تا از شناسایی و اقدامات اجرای قانون فرار کنند. علاوه بر این، باید به تلاش برای بالا بردن استانداردهای جهانی انطباق AML ادامه داد و همه کشورها را به پذیرش و اجرای مقررات مشابه تشویق کرد.
تأمین ابزارها و منابع لازم برای تیمهای مشترک محلی، ایالتی و فدرال برای پیگیری جرایم مرتبط با ارز دیجیتال و ترویج تبادل اطلاعات و شراکتهای بینالمللی برای مقابله با نهادهای بینالمللی غیرقانونی نیز اقداماتی ضروری هستند. آموزشهای اجباری و جامع برای پلیسهای ایالتی و محلی نیز میتواند موفقیت بزرگی به حساب آید و بهطور قابل توجهی به تطابق ارزهای دیجیتال کمک کند.
نتیجهگیری
با وجود اینکه فعالیتهای غیرقانونی در بلاکچین و ارزهای دیجیتال وجود دارد و بهطور مستمر نیز باقی خواهد ماند، دادهها نشان میدهد سطح این فعالیتها در مقایسه با سیستمهای مالی سنتی که شفافیت کمتری دارند، ناچیز است. بلاکچین و شفافیتی که به تراکنشهای مالی میآورد، عصر جدیدی را آغاز کرده و ابزارها و رویکردهای جدیدی را برای شناسایی و کاهش فعالیتهای غیرقانونی در اختیار نهادهای قانونگذار و کسانی که به دنبال شناسایی بازیگران بد هستند، قرار میدهد.
دقیقاً مانند سایر فناوریهای پیشگام مانند تلفنهای همراه و اینترنت، نهادهای قانونگذار استفاده از این فناوریها را ممنوع نمیکنند، بلکه با صنعت همکاری میکنند تا فعالیتهای غیرقانونی مرتبط با این فناوریها را سرکوب کنند.
برای ایجاد امنترین محیط ممکن، نیاز به همکاری بینالمللی میان نهادهای قانونگذار، پلیس و بازیگران مسئول در صنعت ارز دیجیتال وجود دارد. آنها باید در توسعه استانداردها و بهترین شیوهها برای مقابله با فعالیتهای غیرقانونی مشارکت کنند و تنها از طریق این همکاریهای عمیق و پیشگیرانه است که این صنعت میتواند همواره یک قدم جلوتر از بازیگران بد باقی بماند و به حذف فعالیتهای غیرقانونی بپردازد.
منبع: میهنبلاکچین
بیشتربخوانید: حقایق ابتدایی در مورد بلاکچین و ارزهای دیجیتال که سرمایهگذاران باید بدانند
- نقش ارزهای دیجیتال در کاهش تامین مالی غیرقانونی و مقایسه آن با سیستم سنتی