اقتصاد دیجیتال جایگزینی برای اقتصاد نفتی/ پیگیری ایده تا پدیده
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی گفت: در آینده ای نه چندان دور، اقتصاد دیجیتال جایگزینی برای اقتصاد نفتی خواهد بود.
محمد فرزاد ظهر در آئین امضای قرارداد شناسایی، ارزیابی و آموزش شرکتهای نوپای استارتاپی در حوزه کسب و کار الکترونیک و ایجاد مرکز «ایده تا پدیده» مابین شرکت پست و یکی از شرکت شتابدهنده دانش بنیان در استان گفت: اقتصاد دانش بنیان از جمله مواردی است که بارها در جوامع رسانهای مطرح شده اما متأسفانه تاکنون نتوانسته به درستی در بین مردم تعریف شده و جایگاه خود را پیدا کند.
وی ادامه داد: جامعه با اصطلاح اقتصاد دیجیتال آشنا بوده و بارها در متن سخنرانی مدیران و دیگر مسئولان هم مطرح شده است اما کمتر کسی با اصل موضوع اقتصاد دیجیتال آشنایی دارد در حالی که اقتصاد دیجیتال خواه ناخواه در آینده نزدیک جایگزین اقتصاد نفتی خواهد شد.
فرزاد افزود: در یک دورهای، مفهوم پول با اسکناسها درک میشد اما حالا شاید آن را تنها بتوان یک عدد دانست که به طور مثال در انتهای ماه با دریافت پیامکی، واریز آن به حساب فرد اعلام میشود که به این ترتیب مفهوم پول به مفهوم واقعی آن در حال نزدیک شدن است.
مفهوم اقتصاد دیجیتال باید بین مردم فرهنگسازی شود
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال باید بین مردم فرهنگسازی شود، گفت: مردم باید با مفاهیم واقعی این نوع اقتصاد آشنا شوند.
وی در ادامه با بیان اینکه بیماری کرونا سبب تغییرات بسیاری در کسب و کارها شد، گفت: با وجود برخی رکودهای اقتصادی به دنبال شیوع بیماری کرونا، بعضی کسب و کارهای حوزه دیجیتال توانستند قابلیتهای خود را در این دوره به خوبی مشخص کنند و رشد چند برابری داشته باشند.
فرزاد با بیان اینکه برای حمایت از استارتاپ های حوزه دیجیتال و توسعه فعالیت آنها، نقش میانجی و تسهیل گر را داریم، گفت: اتفاقی که در جریان انعقاد این تفاهمنامه به سرانجام میرسد، در دستور کار قرار دادن موضوع «ایده تا پدیده» است که برای اولین بار شاهد عملی شدن این موضوع و ایجاد این نوع مرکز هستیم.
وی ادامه داد: در نظر گرفتن طرحهایی همچون سایبرپارک، کارخانه نوآوری، پارک علم و فناوری و مرکز ایده تا پدیده در راستای حمایت از استارتاپ ها عملی میشود تا افراد فعال در این حوزه در ابتدای کار خود سردرگم نشوند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان افزود: اداره ارتباطات و فناوری هر مزیتی که برای شرکتهای نوپا در نظر گرفته، برای شرکتهای مرکز ایده تا پدیده هم در نظر خواهد گرفت و تلاش برای معافیت مالیاتی شرکتهای مستقر در این مرکز خواهیم داشت.
توسعه تجارت الکترونیک از اهداف مهم پست
مدیرکل پست آذربایجان شرقی نیز در این آئین گفت: با امضای این تفاهمنامه امیدواریم در راستای حمایت از شرکتهای شتاب دهنده و تمرکز استارتاپ ها قدم برداریم و جزو معدود استانهایی باشیم که در این زمینه گامهایی برداشتهاند.
محمد پوربزرگ با بیان اینکه یکی از اهداف مهم شرکت پست، توسعه تجارت الکترونیک است، گفت: طرح ستاپ شرکت پست نیز در این راستا طراحی شده است که سعی در سوق دادن امور به این سمت داریم.
فعالیت ۳۶۳ فروشگاه اینترنتی در استان
وی ادامه داد: یکسری مؤسسات در حوزه تجارت الکترونیک و به صورت تئوری فعالیت میکنند اما ما سعی در عملی کردن امور داریم.
پوربزرگ با بیان اینکه ۳۶۳ فروشگاه اینترنتی در استان فعالیت میکنند، گفت: برنامه ریزی لازم برای افزایش تعداد فروشگاههای اینترنتی به ۸۰۰ مورد داریم.
از ایده تا تولید محصول واقعی در کنار استارتاپ ها
سولماز حضرت قلیزاده نیز در این آئین گفت: این قرارداد به منظور ایجاد کریدور «ایده تا پدیده» منعقد شده است که در داخل این کریدور، کار شناسایی و غربالگری شرکتهای استارتاپی در ابتدا انجام شده و طرح امکان سنجی و سپس بازاریابی محصولات آنان انجام میشود.
مدیرعامل یکی از شرکتهای شتاب دهنده استارتاپی استان ادامه داد: در ادامه، فرآیند تجاری سازی و جذب سرمایه گذاری خارجی انجام میشود تا ساز و کار تبدیل یک ایده به اکوسیستم به درستی ادامه داشته باشد و ایدهها به محصول واقعی تبدیل شوند.
منبع: مهر