تکنیک هوآوی برای عبور از تحریمهای آمریکا
شرکت هوآوی قصد دارد که نشان تجاری محبوب تلفنهای همراه ارزان قیمت خود یعنی آنر را به فروش برساند. شرکت آنر با انتقال مالکیت احتمالا دیگر مشمول تحریمهای آمریکا نخواهد شد.
شرکت هوآوی (Huawei) قصد دارد واحد تلفنهای هوشمند خود با نام تجاری آنر (Honor) را در معاملهای به ارزش ۱۰۰ میلیارد یوان (معادل ۱۵.۲ میلیارد دلار) به کنسرسیومی به رهبری شرکت دیجیتال چاینا، پخش کننده تلفنهای همراه و شهرداری زادگاه خود شنژن بفروشد این را چندین منبع آگاه به رویترز اطلاع دادهاند.
این منابع آگاه میگویند که تحریمها و محدودیتهای شدید اعمال شده از سوی دولت ایالات متحده آمریکا در زمینه تأمین شرکت هوآوی، که پس از شرکت کرهای سامسونگ (Samsung) دومین سازنده بزرگ تلفنهای هوشمند در جهان است را مجبور کرده تا بر روی تلفنهای هوشمند بسیار سطح بالا و مشاغل تجاری تمرکز کند.
یکی از این افراد آگاه به رویترز گفته است که این تصمیم همچنین نشان میدهد که انتظار کمی برای هرگونه تغییر سریع در لغو تحریمهای ایالات متحده علیه هوآوی و حذف آن از لیست خطرات امنیتی پس از تغییر در دولت ایالات متحده وجود دارد.
دیجیتال چاینا، شریک هوآوی مالک آنر میشود
افراد آگاه میگویند که این فروش کاملا نقدی تقریبا شامل تمام داراییها از جمله نشان تجاری، قابلیتهای تحقیق و توسعه و همچنین مدیریت زنجیره تامین است. یکی از افراد آگاه در این زمینه گفت هوآوی ممکن است این معامله را روز یکشنبه هفته آتی اعلام کند.
به این ترتیب به نظر میرسد توزیع کننده اصلی تلفنهای آنر یعنی گروه دیجتال چاینا (Digital China Group) به یکی از دو سهامدار ارشد شرکت آنر ترمینال (Honor Terminal) با مالکیت نزدیک به ۱۵ درصد از سهام آن تبدیل خواهد شد. اطلاعات ثبت شرکت، نشان میدهد که آنر ترمینال در ماه آوریل رسما ثبت شده است و کاملا متعلق به هوآوی است.
دیجیتال چاینا، که در مشاغلی مانند رایانش ابری نیز شریک شرکت هوآوی است، قصد دارد تا عمده منابع معاملات را از طریق وامهای بانکی تامین کند. آنها گفتهاند که حداقل ۳ شرکت سرمایه گذاری تحت حمایت مرکز مالی و فناوری شهرداری شنژن نیز هرکدام از ۱۰ تا ۱۵ درصد سهم خواهند داشت و در این معامله به دیجیتال چاینا ملحق خواهند شد.
آنر به دنبال فرار از تحریمهای آمریکا
افراد آگاه به رویترز گفتهاند که پس از فروش، آنر در نظر دارد که بیشتر تیم مدیریتی خود و ۷ هزار نیروی کار خود را حفظ کند و ظرف سه سال آن را عمومی کند تا به دلیل محدودیتهای محرمانه بودن، امکان شناسایی آنها کاهش یابد. لازم به ذکر است رویترز گزارش کرده که شرکت آنر از اظهار نظر درباره این معامله خودداری کرده است. هوآوی، دیجیتال چاینا و شهرداری شنژن نیز به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
دولت ایالات متحده سال گذشته با اشاره به نگرانیهای مربوط به امنیت ملی آمریکا، مانع از تجارت شرکتهای آمریکایی با غول فناوری چین یعنی هوآوی شد که بزرگترین فروشنده تجهیزات مخابراتی جهان نیز محسوب میشود. البته هوآوی بارها منکر اتهام خطر امنیتی برای ایالات متحده شده است. شرکت هوآوی نشان تجاری آنر را در سال ۲۰۱۳ تاسیس کرد. البته در حوزه کسب و کار آنر بیشتر به طور مستقل فعالیت می کند. تحلیلگران میگویند که واگذاری آنر به این معنی است که دیگر این شرکت مشمول تحریمهای هوآوی در ایالات متحده نخواهد شد.
منبع: اقتصاد نیوز به نقل از خبرگزاری رویترز،