خطر استفاده از اپلیکیشنهای نامعتبر دریافت رمز پویا
با توجه به اجباری شدن دریافت رمز دوم یکبار مصرف کارتهای بانکی،لازم است افراد برای دریافت اپلیکیشن رمز پویا حتما به فروشگاههای آنلاین معتبر یا شعب بانک مراجعه کنند.
به گزارش ایسنا، این روزها دریافت رمز دوم یکبار مصرف پویا یا otp برای انجام کارهای بانکی از طریق اینترنت، الزامی شده و فرآیند خود را طی میکند. اما یکی از مواردی که باید توجه داشت، استفاده از اپلیکیشنهایی است که برای این کار در نظر گرفته شده است.
با توجه به اینکه کلاهبرداران همواره از روشهای مختلفی برای سوءاستفاده از ناآگاهی کاربران استفاده میکنند، افرادی که قصد استفاده از اپلیکیشن رمز پویا را دارند، باید به این موضوع توجه کنند. به همین دلیل پلیس فتا نیز درباره این موضوع هشدار داده که درکنار گسترش روز افزون بازار موبایل و فناوریهای مرتبط با آن، استفاده از اپلیکیشنها یا نرمافزارهای موبایلی این روزها زیاد شده و این در حالی است که برخی افراد سودجو با ساخت بعضی نرمافزارها از این فرصت بهدستآمده سوءاستفاده میکنند.
این افراد سودجو، با توجه به اجرای طرح دریافت رمز دوم یکبار مصرف پویا اقدام به تبلیغ و ارائه خدمات به شهروندان با طراحی اپلیکیشنهای جعلی سعی دارند اعتماد کاربران را در فضای مجازی جلب کنند. با دانلود و نصب این اپلیکیشنها سرقت اطلاعات ذخیرهشده روی گوشی همراه یا سیستمها صورت میگیرد، اطلاعاتی مثل عکس ذخیرهشده روی سیستم یا اطلاعات بانکی به راحتی از سوی مجرمان سایبری به سرقت میرود.
بنابراین، لازم است برای فعالسازی رمز یکبارمصرف، حتما با مراجعهبه سایت بانک مربوطه، راهنمای فعال کردن رمز یکبارمصرف را دریافت کرده و درصورت اقدام برای دریافت اپلیکیشن رمز پویا، حتما به فروشگاههای آنلاین معتبر یا شعب بانکی مراجعه کنید.
پیش از این هم کارشناسان امنیتی بارها درباره دانلود اپلیکیشن از منابع نامعتبر هشدار دادهاند، زیرا اکثر ویروسها در برنامههای کاربردی پنهان بوده و زمانی که کاربر این برنامهها را از منابع غبرمعتبر و غیراستاندارد دانلود و نصب میکنند، در واقع در حال نصب ویروس روی سیستم خود هستند. بنابراین همواره به کاربران توصیه شده برنامههای مدنظر خود را از فروشگاه معتبر و رسمی نصب کنند و از منابع غیررسمی و نامعتبر دانلود انجام ندهند.
البته همانطور که بارها در اخبار حوزه فناوری شنیده میشود، اپلیکیشنهایی که از فروشگاههایی مانند گوگلپلی و اپاستور دانلود میشوند هم امکان ایجاد مشکل برای کاربران را دارند، اما در چنین شرایطی، مالکان این فروشگاههای آنلاین با آگاهی از امکان سوءاستفاده از کاربران با اپلیکیشنهای جعلی، اقدام به آگاه ساختن کاربران و حذف اپلیکیشنها میکنند. اما درصورت استفاده از منابع نامعتبر، چنین امکانی فراهم نیست و کاربر با دریافت باجافزار و بدافزار بهجای برنامههای معتبر، متضرر خواهد شد.