شبکه شاد با داشتن بیش از ۱۴ میلیون کاربر، کاربردی ترین اپلیکیشن تعاملی در کشور است
رئیس اداره فناوری اطلاعات آموزش و پرورش استان کرمان گفت: شبکه شاد با داشتن بیش از ۱۴ میلیون کاربر به عنوان یک زیست بوم دیجیتال شناخته می شود که کاربردی ترین اپلیکیشن (نرم افزار کاربردی) در کشور است.
به گزارش اقتصاد الکترونیکی به نقل از برنا؛ جلیل خجسته در ارتباط مجازی با معاونان، کارشناسان و سرگروه های آموزش، معاونان پژوهش و کارشناسان فناوری اطلاعات آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق، اظهار داشت: بیش از ۶ ماه از پیاده سازی شبکه آموزش دانش آموزان (شاد) می گذرد که نسخه دوم آن هم با آخرین تغییرات و به روز رسانی ها، اواخر شهریور ۹۹ رونمایی شد.
وی گفت: این خاصیت هر نرم افزاری است که در ابتدا، ایرادها و نقطه ضعف هایی ممکن است داشته باشد که در جریان کار با آن مشخص می شوند، هر چند که در اداره فناوری اطلاعات آموزش و پرورش استان هم گزارش های ارسالی مبنی بر ضعف ها و نواقص احتمالی از شهرستان ها و مناطق استان پیگیری می شود.
رئیس اداره فناوری اطلاعات آموزش و پرورش استان کرمان به سرویس های این شبکه اشاره کرد و گفت: سرویس احراز هویت یکی از مهمترین سرویس های شبکه شاد است که سه بخش دارد، دانش آموز، مدیر و معلم که در احراز هویت دانش آموز چند دسته خطا ممکن است وجود داشته باشد از جمله این که مشخصات شناسنامه ای درست وارد نشده باشد، اگر مشکل در احراز هویت معلمان یا مدیران است باید درستی اطلاعات ثبت شده در سامانه سناد بررسی شود که بیش از ۶۰ درصد مشکلات احراز هویت معلمان و مدیران به سامانه سناد برمی گردد.
خجسته با اشاره به این که اتباع خارجی هم اگر کد داشته باشند هیچ مشکلی به لحاظ احراز هویت در شبکه شاد ندارند، افزود: تشکیل کارگروه راهبری شبکه شاد در شهرستان ها و مناطق نقش مهمی در کاهش خطاها و مشکلات در این شبکه دارد و از سوی وزارت متبوع هم سامانه های الکترونیکی و تلفنی برای پاسخگویی به سوالات متداول، رسیدگی به مشکلات و دریافت فیلم ها و فایل های آموزشی به نشانی shad24.medu.ir ، Rahbaran.medu.ir و به شماره ۴۳۰۸۱ راه اندازی شده و رایانامه (ایمیل) اداره فناوری اطلاعات آموزش و پرورش استان به نشانیshad@kermanedu.ir هم برای ارسال سوالات یا مشکلات احتمالی در خدمت همه کاربران است.
وی گفت: شبکه شاد، سرویس های دیگری مانند پیام رسان شاد دارد که مثل همه پیام رسان های داخلی و خارجی می توان تا یک و نیم گیگابایت فایل بارگذاری کرد، سرویس حضور و غیاب، سرویس تکالیف دانش آموزان و کلاس بندی، همین طور سرویس تولید محتوا دارد که هفته به هفته به روز می شوند، همین طور کانال های مفید مانند انجمن اولیا و مربیان، پرورشی و فرهنگی و….. که می تواند مورد استفاده خانواده ها هم قرار گیرد.
رئیس اداره فناوری اطلاعات آموزش و پرورش استان کرمان خاطرنشان کرد: در شبکه شاد هم در گروه ها و کانال ها، امکان پخش زنده و دیدن همه اعضا وجود دارد که ارتباط زنده یک طرفه فقط تا ۲۴ ساعت قابل دانلود است اما اگر به فضای ابری منتقل شود برای همیشه ذخیره می شود، همچنین برای داشتن سرعت بیشتر در انتقال فایل، بهتر است فایل ها ابتدا در فضای شخصی ابری ذخیره و بعد به گروه های درسی منتقل شوند.
خجسته تصریح کرد: ترافیک شبکه شاد و تماس های ها در آن رایگان است و سرعت آن هم بیشتر شده و به ۳۱۵ گیگابیت بر ثانیه رسیده است اما هنوز ایده آل نیست، هر چند که کاربران اگر با کندی سرعت مواجه شدند باید اینترنت گوشی و سرعت و قابلیت های گوشی خود را بررسی کنند و از آنجا که در آموزش مجازی محدودیتی به لحاظ زمان تشکیل کلاس نیست معلمان می توانند با هماهنگی شورای مدرسه کلاس ها را در ساعات کم ازدحام تری برگزار کنند.