ارزدیجیتالبانکداری‌دیجیتال

بزرگترین بانک آمریکا: بیت کوین در بلندمدت پتانسیل صعودی زیادی دارد

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

مصطفی افخمی؛ ارز دیجیتال

بخش راهبرد بازارهای جهانی بانک جی‌پی مورگان (JPMorgan) با انتشار گزارشی از سه دلیلی نام برده است که می‌توانند توجیه‌گر روند صعود بلندمدتی برای بیت کوین باشند.

به گزارش کوین تلگراف، جی‌پی مورگان، غول صنعت بانکداری جهان مدعی است که نشانه‌ها از خیز بیت کوین برای آغاز یک روند صعودی درازمدت بسیار چشم‌گیر حکایت دارد. این رویکرد خوش‌بینانه نسبت به ارز دیجیتال شماره یک بازار، چندی پس از آن فاش می‌شود که پی‌پل، اعلام کرد به‌زودی به کاربران خود اجازه می‌دهد ارزهای دیجیتال را خرید و فروش کنند.

توییت یکی از معامله‌گران سرشناس در مورد چرخش موضع جی‌پی مورگان در قبال بیت کوین

نباید از نظر دور داشت که تا همین چند سال پیش، جی‌پی مورگان، بیت کوین را کلاهبرداری آشکاری خوانده بود که به‌زودی از هم فرو می‌پاشد. اکنون اما این ابربانک با چرخشی آشکار در مواضع خود مدعی است که بیت کوین می‌تواند حتی با طلا رقابت کند.

یکی از دلایلی که جی‌پی مورگان برای ادامه سیر صعودی بیت کوین در درازمدت برشمرده این است که بیت کوین شانه‌به‌شانه طلا می‌تواند در بازارهای جهانی به‌عنوان رقیبی تازه‌نفس حرکت کند. در بخشی از گزارش جی‌پی مورگان آمده است:

با محکم‌شدن جای پای نسل هزاره در جهان سرمایه‌گذاری و تشدید رقابت طلا با بیت کوین، این ارز دیجیتال به‌عنوان ارزی جایگزین، پتانسیل‌های فراوانی برای صعود پیش روی خود دارد.

علاوه بر این، تحلیل‌گران جی‌پی مورگان به شکاف بزرگی اشاره کرده‌اند که میان ارزش بیت کوین و طلا وجود دارد. گفتنی است هم‌اکنون دست‌کم ۲.۶ تریلیون دلار در صندوق‌های قابل معامله در بورس طلا و همچنین شمش‌های این فلز گران‌بها ذخیره شده‌ است. در مقابل اما ارزش بازار بیت کوین، تنها چیزی در حدود ۲۴۰ میلیارد دلار است.

در گزارش جی‌پی مورگان به سه دلیل عمده‌ای که می‌تواند رشد بلندمدت بیت کوین را در پی داشته باشد، اشاره شده است.

اول آنکه بیت کوین تا ده برابر جای رشد دارد تا بتواند با حجم سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در طلا تطابق پیدا کند. دلیل دوم هم، کاربردپذیری بسیار بالایی است که برای بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال قابل تصور است. سومین دلیل هم این است که بیت کوین در کانون توجه نسل هزاره قرار دارد.

با اعلام خبر ورود پی‌پل به بازار ارزهای دیجیتال و افزایش تقاضای سرمایه‌گذاران نهادی، بیت کوین به‌تدریج دارد در مسیر تبدیل‌شدن به یک پناهگاه امن دارایی قدم می‌گذارد.

با این حال، تفاوت‌های زیادی میان بیت کوین و طلا وجود دارد. اگرچه طلا قرن‌ها است که به‌عنوان پناهگاه امن دارایی شناخته می‌شود، اما بیت کوین مزایای بیشتری در مقایسه با آن دارد. تحلیل‌گران جی‌پی مورگان می‌گویند:

از منظر محاسباتی، بیت کوین برای آنکه بتواند با حجم سرمایه‌گذاری‌ بخش خصوصی در طلا اعم از ETF-ها، شمش‌ها و سکه‌های این فلز گران‌بها تطبیق پیدا کند، باید ارزش بازار آن ۱۰ برابر شود.

یکی از مزیت‌های بیت کوین در مقایسه با طلا کاربردپذیری آن است. بیت کوین در ذات خود یک شبکه مبتنی بر بلاک چین است. این یعنی اینکه کاربران می‌توانند از طریق یک دفترکل عمومی به شکلی کارآمد و عملی برای یکدیگر بیت کوین ارسال کنند. برای انتقال و دادوستد طلا اما تحویل فیزیکی اجتناب‌ناپذیر است که خود کاری بس چالش‌برانگیز و طاقت‌فرسا است.

همان‌طور که می‌توان در بسیاری از نقل‌وانتقالات بیت کوینی مشاهده کرد، انتقال یک میلیارد دلار بیت کوین، بسیار ساده‌تر از انتقال یک میلیارد دلار طلا است. تحلیل‌گران جی‌پی مورگان در بخش دیگری از گزارش خود آورده‌اند:

ارزش ذاتی ارزهای دیجیتال تنها به پتانسیل آنها برای ذخیره ثروت خلاصه نمی‌شود، بلکه کاربردهای بسیاری وسیع‌تری نیز می‌توان برای آنها متصور بود که از جمله آنها می‌توان به تسهیل پرداخت اشاره کرد. هرچه بنگاه‌های اقتصادی بیشتری، ارزهای دیجیتال را به‌عنوان ابزار پرداخت به‌رسمیت بشناسند، کاربردپذیری و درنتیجه ارزش آنها بیشتر می‌شود.

نمودار قیمت ماهانه بیت کوین. منبع: تریدینگ ویو

بیت کوین هنوز از منظر زیرساخت، توسعه و پذیرش فراگیر در آغاز راه است. پیش‌تر نیز گزارشی منتشر شد که نشان می‌داد تنها ۷ درصد از آمریکایی‌ها نسبت به خریداری بیت کوین اقدام کرده‌اند.

هنوز برخی از بازارها از جمله کانادا فاقد صرافی‌های قانونی هستند. بانک‌های بزرگ هم فعلاً مجوزهای لازم را برای ارائه خدمات امانت‌داری ارزهای دیجیتال ندارد و تمام این‌ها بدان معنی است که بیت کوین طی ۵ تا ۱۰ سال آتی پتانسیل بسیار زیادی برای رشد دارد.

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا