جک ما، بنیانگذار علیبابا: ارزهای دیجیتال آینده ما هستند
بهزاد ناصرفلاح؛ ارز دیجیتال
جک ما (Jack Ma)، بنیانگذار علی بابا و میلیاردر چینی، دیروز در یک سخنرانی با انتقاد از سیاستهای قانونگذاران، اعلام کرد که ارزهای دیجیتال آینده نظام مالی جهانی هستند.
به گزارش دیکریپت، جک ما در این سخنرانی اعلام کرد که ارزهای دیجیتال در ایجاد سیستم مالی جدید در دنیا نقش خواهند داشت. صحبتهای او در نشست باند (Bund) در شانگهای انجام شد. او در بخشی از صحبتهایش گفت:
ارزهای دیجیتال میتوانند خالق ارزش باشند و باید به فکر راهی برای یک سیستم مالی جدید با استفاده از آنها باشیم.
هنوز مشخص نیست که منظور جک ما از «ارزهای دیجیتال» چیست و او چه کلاسی از این ارزها را مد نظر داشته است. ثروت او در حال حاضر ۶۱ میلیارد دلار برآورد شده است.
صحبتهای ما در ارتباط با ارزهای دیجیتال، بحثهای زیادی را در جامعه این دستهبندی تازه دارایی ایجاد کرده است. چانگپنگ ژائو، مدیرعامل صرافی بایننس، در این باره نوشت:
آنجایی که ما در سخنرانی خود در مورد ارزهای دیجیتال و آینده صحبت کرد، عالی بود.
پس از اظهارنظر ژائو، ویتالیک بوترین، خالق اتریوم، با اشاره به کلمه چینی که ما از آن در صحبتهای خود به کار برد، از وی پرسید که معنی این کلمه چیست؟
ژائو در پاسخ به بوترین گفت:
ترجمه لغتبهلغت این کلمه [چینی]، ارز دیجیتال است. در فرهنگ چینی معنی این کلمه بسته به نوع تفسیر متفاوت است.
شایان ذکر است که ارزهای دیجیتال در چین ممنوع هستند. با این حال بیت کوین و دیگر داراییهای دیجیتال در این کشور معامله میشوند. از سوی دیگر، بخش عمدهای از ماینرهای بیت کوین نیز در این کشور فعالیت میکنند.
این احتمال وجود دارد که منظور جک ما از ارزهای دیجیتال، ارزهای دیجیتال (مانند ارز دیجیتال ملی چین) باشد. در حال حاضر برخی از کشورها در دنیا در حال بررسی احتمال ایجاد یک ارز دیجیتال ملی هستند و برخی دیگر نیز کار بر روی عرضه چنین ارزی را آغاز کردهاند. بسیاری معتقدند که چین پیروز رقابت عرضه ارزهای دیجیتال است؛ چرا که یوان دیجیتال فاصله چندانی با عرضه رسمی ندارد.
ما در سخنرانی خود با اشاره به پیمان بازل، اعلام کرد که چارچوبهای قانونی در بحثهای مالی قدیمی شدهاند و از مد افتادهاند. پیمان بازل در سال ۲۰۱۰ و بهعنوان یک چارچوب نظارتی مالی تدوین شد.
قانونگذاران در سرتاسر جهان، در حال خفهکردن پیشرفت در چین هستند و فکری هم در مورد نسل جوان یا فرصتهایی که برای کشورهای در حال توسعه ایجاد میشوند، فکر نمیکنند.
انت فایننشال (Ant Financial)، یکی از شرکتهای تابعه علی بابا، بهزودی در قالب یک عرضه اولیه ۳۰ میلیارد دلاری وارد بورس میشود. این عرضه اولیه یکی از بزرگترین عرضههای اولیه در دنیاست.