ارزدیجیتال

صرافی‌های رمز ارز با تایید بانک مرکزی می‌توانند درگاه پرداخت دریافت کنند

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

پیرو ابلاغیه شاپرک درباره الزام اینماد برای پرداخت‌یارها از انتهای مرداد ماه و طرح برخی دغدغه‌ها نسبت به اجرای این ابلاغیه، بانک مرکزی و شاپرک (متولی شبکه پرداخت کشور) و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (متولی تجارت الکترونیکی) به منظور رعایت کامل ملاحظات و رفع نگرانی‌‌ها، بر اساس پیشنهادهای مطرح ‌شده بخش خصوصی تدابیر لازم را طراحی و توافق کردند.

کسب‌وکارهای فعال در حوزه‌های مالی جدید می‌توانند درگاه پرداخت دریافت نمایند. از این‌رو صرافی‌های رمز ارز نیز می‌توانند برای دریافت درگاه پرداخت با توجه به اطلاعیه منتشر شده اقدام نمایند.

در اسفند سال گذشته، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد بر اساس قانون شورای عالی مبارزه با پولشویی و مصوبه هیئت دولت در سال ۹۸ خرید و فروش رمز ارز‌ها در کشور ممنوع است.

 دانلود و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” شماره ۹، خرداد ماه ۱۴۰۰

یک روز پس از آن شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت شاپرک، به شرکت‌های پرداخت یاری ابلاغیه‌ای ارسال کرد که بر اساس آن، خدمات پرداخت الکترونیک به پذیرندگان پشتیبانی شده که خدمات فروش رمزارز را ارائه می‌دهند ممنوع اعلام شده و هرچه سریع‌تر نسبت به قطع این خدمات اقدام کنند.

پس از الزام شرکت‌ های PSP به ارائه درگاه پرداخت صرفا به کسب‌وکارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) در اجرای مقررات مبازره با پولشویی از سال ۱۳۹۸ و انجام هماهنگی‌های لازم به منظور اجرای این الزام توسط شرکت‌‌های پرداخت‌یار از اواخر سال گذشته با توجه به الزام قانونی و پیگیری مراجع نظارتی، بالاخره ابلاغیه مربوط درباره الزام اینماد برای پرداخت‌یارها از انتهای مردادماه ۱۴۰۰ توسط شرکت شاپرک صادر شد. در این اطلاعیه آمده است:

با توجه به طرح برخی دغدغه‌ها به ویژه در مورد کسب‌و‌کارهای خرد و نوپا، پس از برگزاری جلسات و دریافت نظرات بخش خصوصی با محوریت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به عنوان متولی تجارت الکترونیکی و بانک مرکزی و شاپرک به عنوان متولی شبکه پرداخت کشور، اقدام به اتخاذ تدابیر و طراحی راهکارهای لازم جهت رفع نگرانی ‌ها و به حداقل رساندن مشکلات احتمالی به صورت زیر نمودند:

۱- به منظور تسهیل حداکثری برای کسب‌و کارهای خرد، «اینماد بدون ستاره» صرفا با احراز هویت و دامنه و حداقل هزینه در اسرع وقت توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اجرایی شود.

۲- محدودیتی برای تبدیل اینماد بدون ستاره به اینماد ستاره‌‌دار وجود نخواهد داشت ولی در صورتی که تعداد یا مجموع مبلغ تراکنش شخص صاحب امتیاز کسب ‌و کارهای خرد طی یک ماه، از محدودیت‌های تعیین ‌شده توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی بیشتر شود، این کسب ‌و کارها موظفند ظرف ۱۰ روز نسبت به طی مراحل کامل اعطای اینماد و تبدیل اینماد بدون ستاره به اینماد ستاره‌‌دار اقدام نمایند.

۳- به منظور رفع مشکل کسب‌ و کارهای فعال در حوزه‌‌های مالی جدید که تاکنون مقررات‌گذاری برای آن حوزه‌‌ها انجام نشده است، پس از ثبت‌‌نام اولیه در سامانه اینماد صرفا با احراز اطلاعات و بدون اعطای اینماد، ارائه درگاه پرداخت به آن‌ها تا زمان تعیین تکلیف حوزه‌‌های مذکور با تشخیص و تایید بانک مرکزی انجام پذیرد.

جهت دانلود و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” اینجا کلیک نمایید.

۴- مرکز توسعه تجارت الکترونیکی امکان ارسال سیستمی اطلاعات احرازشده کسب ‌و کارها اعم از خرد و غیرخرد را با رعایت ملاحظات امنیتی خود، در قالب وب سرویس برای شرکت‌‌های پرداخت‌یار دارای زیرساخت لازم فراهم نماید.

۵- در مورد حالت بازارگاهی (marketplace)، در صورتی که فروش و صدور فاکتور توسط بازارگاه انجام شده و پرداخت صرفاً از طریق درگاه پرداخت متعلق به مالک بازارگاه انجام شود، یک اینماد کافی بوده ولی در صورت نیاز به تعریف درگاه‌های پرداخت مستقل، امکان دریافت اینماد مستقل برای هر تأمین‌‌کننده به صورت زیردامنه بازارگاه بدون محدودیت امکان‌پذیر خواهد بود. در هر حال رعایت الزامات شبکه پرداخت کشور توسط بازارگاه الزامی است.

این اطلاعیه روز شنبه ۲۴ مرداد ماه در وب‌سایت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی منتشر شده است. از این‌رو صرافی‌های رمز ارز می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه اینماد و با احراز اطلاعات و بدون اعطای اینماد و تایید بانک مرکزی نسبت به دریافت درگاه پرداخت اقدام نمایند.

منبع: روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی،


بیشتر از  قوانین و مقررات ارزهای دیجیتال در اقتصادالکترونیکی:
چین به سرکوب رمزارزها ادامه می‌دهد؛ Weibo اکانت جاستین سان را مسدود کرد!
رئیس کمیسیون بورس آمریکا: اختیارات قانونی بیشتری برای قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال لازم دارم
طرح دموکرات‌ها چه اثری بر فعالان رمزارزها دارد؟ تامین مالی دیجیتالی زیرساخت‌ها
آینده پرداخت ها و انواع دارایی های دیجیتال؛ پذیرش ارزهای دیجیتال در نهادها چگونه خواهد بود؟
فراز و فرود رمزارزها
پنج خطر فوری رمزارزها
سه‌تحول بزرگ ارزهای دیجیتال
مقابله «گاوکوین» با رمزارزهای خصوصی
پیشنهادهای قانون‌گذاری کارگروه ریاست‌جمهوری آمریکا برای آینده استیبل کوین ها

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. بازتاب: رئیس کمیسیون بورس آمریکا: اختیارات قانونی بیشتری برای قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال لازم دارم : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  2. بازتاب: آیا احراز هویت بایننس و چالش‌های حقوقی روی قیمت بایننس کوین تأثیرگذار است؟ : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا