پیشنهاد سردبیرفناوری بلاک چینمقاله

تمرکززدایی و توزیع شدگی در بلاکچین-بخش اول: گره های بلاکچین

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

گره های بلاکچین چیست و چرا اهمیت دارد؟

 حسین قطبی 

گره‌های بلاکچین وظیفه ذخیره، حفظ و انتشار داده‌های بلاکچین را بر عهده دارند. آنها دائماً داده‌ها را به اشتراک می‌گذارند و اطمینان می‌دهند که هر گره در شبکه به روز می‌ماند.

بلاکچین روشی برای ذخیره داده‌ها به صورت آنلاین با استفاده از قرارداد‌های دارای مهر زمانی به نام بلاک است. چندین بلاک داده در کنار هم قرار می‌گیرند تا زنجیره شبکه را تشکیل دهند و معمولاً توسط یک خوشه از رایانه‌های به هم پیوسته مدیریت می‌شوند که معمولاً به عنوان گره‌های (نودهای) زنجیره شناخته می‌شوند.

یکی از ویژگی‌های اصلی که فناوری بلاکچین را به یک نوآوری انقلابی تبدیل می‌کند، غیرمتمرکز بودن آن است، به این معنی که به عنوان یک شبکه عمومی و بدون مجوز و بدون هیچ مرجع مرکزی کار می‌کند. این متکی به یک شبکه به هم پیوسته از سرورها (یعنی گره‌های بلاکچین) است.

گره‌های بلاکچین وظیفه ذخیره، حفظ و انتشار داده‌های بلاکچین را بر عهده دارند. آنها دائماً داده‌ها را به اشتراک می‌گذارند و اطمینان می‌دهند که هر گره در شبکه به روز می‌ماند. اگر در فضای بلاکچین تازه کار هستید، مفهوم گره‌ها ممکن است برای شما عجیب به نظر برسد. با مطالعه این مقاله، کاربر متوجه خواهد شد که گره بلاکچین چیست؟ چگونه کار می‌کند؟ و چقدر در شبکه‌های غیرمتمرکز اهمیت دارد؟

  ” اقتصادالکترونیکی“آخرین و به روزترین محتوی در اقتصاددیجیتال

گره بلاکچین چیست؟

گره‌های بلاکچین، ذینفعان شبکه و یا دستگاه‌های آن‌ها هستند که به نگه ‌داشتن یک نسخه از دفتر کل توزیع‌شده اختصاص داده می‌شوند و به‌عنوان نقاط ارتباطی ایفای نقش می‌کنند که عملکردهای مختلف شبکه اصلی را اجرا می‌کنند. گره‌ها اساساً در داخل شبکه با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و اطلاعات مربوط به تراکنش‌ها و بلاک‌های جدید را رد و بدل می‌کنند.

هدف اصلی یک گره بلاکچین تأیید اعتبار هر دسته بعدی از تراکنش‌های شبکه است که بلاک نامیده می‌شود. این یک جزء حیاتی از زیرساخت فناوری بلاکچین است که به حفظ امنیت و یکپارچگی شبکه کمک می‌کند. هر گره با یک شناسه منحصر به فرد از سایر گره‌ها متمایز می‌شود.

علاوه بر این، گره‌ها بر اساس نقش‌های متمایز در اکوسیستم بلاکچین طبقه‌بندی می‌شوند. در حالی که حداقل دو دسته از گره‌ها در یک شبکه بلاکچین وجود دارد، برخی (تایید کننده‌ها) در درجه اول مسئول اعتبار سنجی رکورد تراکنش‌های بلاکچین هستند، در حالی که گره‌های دیگر (ماینرها) ملزم به حفظ سوابق تراکنش‌ها در حین افزودن بلاک‌های جدید به شبکه هستند. نقش‌های متفاوتی که گره‌ها در شبکه بلاکچین ایفا می‌کنند بر اساس الزامات شبکه مورد نظر تعریف می‌شوند. به عنوان مثال، برخی از گره‌ها فقط به ذخیره سوابق تراکنش اختصاص داده شده‌اند، در حالی که برخی دیگر نمی‌توانند هیچ رکوردی را نگه دارند.

  اقتصادالکترونیکی آخرین و به روزترین محتوی در ارزدیجیتال

چرا گره‌های بلاکچین در شبکه‌های غیرمتمرکز مهم هستند؟

فناوری‌های مبتنی بر بلاکچین مانند بیت‌کوین و اتریوم نمونه‌هایی از معماری‌ها و سیستم‌های غیرمتمرکز هستند. گره‌ها در نحوه عملکرد هر دو نقش اساسی دارند. گره‌های مختلف در یک بلاکچین به نقش‌های متفاوتی اختصاص داده می‌شوند. اما می‌توان گفت که سه هدف کلی وجود دارد که گره‌ها در راستای ایفای آن‌ها هستند.

۱. حفظ بلاکچین

از آنجایی که بلاکچین‌ها دفتر کل غیر متمرکز هستند، هیچ سرور متمرکزی وجود ندارد که بتوان پایگاه داده آنها را در آن ذخیره کرد. اما هر شبکه بلاکچین به طور مداوم با اضافه شدن بلاک‌های بیشتری به زنجیره رشد می‌کند. یک بلاکچین نه تنها به یک فضای ذخیره سازی غیر متمرکز برای نگهداری تمام داده‌ها نیاز دارد، بلکه باید مقیاس پذیر نیز باشد. این نیاز با استفاده از گره‌های بلاکچین برآورده می‌شود.

همه شبکه‌های غیر متمرکز، مانند اتریوم و بیت‌کوین، داده‌های بلاکچین خود را در چندین هزار گره در سراسر جهان ذخیره می‌کنند. هر گره کپی خود از بلاکچین را حفظ می‌کند و همزمان با ایجاد بلاک‌های جدید، آن را همگام سازی می‌کند.

۲-اعتبار بخشیدن به یک معامله

اجرای یک شبکه غیر متمرکز به این معنی است که هیچ مرجع متمرکزی برای بررسی و تایید دستورات تراکنش‌های موجود در آن وجود ندارد. در عوض، گره‌ها (که به‌طور تصادفی انتخاب می‌شوند) وظیفه دارند تا سفارش‌های تراکنش را در بلاکچین تأیید کنند. برخی از گره‌ها در الگوریتم اجماع برای تأیید اعتبار تراکنش‌ها شرکت می‌کنند، در حالی که برخی دیگر مسئول ذخیره سوابق تراکنش هستند. فرآیند کامل شامل گره‌هایی است که سفارش تراکنش را دریافت می‌کنند، صحت آن را بررسی می‌کنند، آن را تأیید یا رد می‌کنند و سپس آن را در دفتر ثبت می‌کنند.

۳-شفاف‌سازی و دسترسی به اطلاعات

همه شبکه‌های غیر متمرکز شفاف هستند و به همه کاربران اجازه می‌دهند بدون موانع به همه اطلاعات دسترسی داشته باشند. برای انجام این کار، کاربران باید به طور غیر مستقیم یا مستقیم با گره‌ها تعامل داشته باشند تا به اطلاعات موجود در بلاکچین دسترسی پیدا کنند. با این حال، بر خلاف سیستم عامل‌های متمرکز، کاربران برای دسترسی به این اطلاعات نیازی به مجوز ندارند. هنگامی که از یک کاوشگر بلاکچین شخص ثالث، مانند Etherscan، برای کاوش اطلاعات مربوط به تراکنش‌ها در بلاکچین اتریوم استفاده می‌کنید، با گره‌های بلاکچین برای دسترسی به داده‌ها ارتباط برقرار می‌کنید.

بلاک اکسپلورر به سادگی یک رابط است که شما را به یک گره متصل می‌کند و به شما امکان می‌دهد داده‌ها را از آن بخوانید. برخی از گره‌ها آن داده‌ها را در خود ذخیره می‌کنند، در حالی که برخی دیگر فقط دسترسی به آن را فراهم می‌کنند.

در بخش بعدی این مقاله، به بررسی اینکه گره‌های بلاکچین چگونه به ایمن سازی کل شبکه کمک می‌کنند، می‌پردازیم.

برای مطالعه بخش دوم این مقاله کلیک کنید.

این مقاله صرفا جهت اطلاع‌رسانی است و از طرف این رسانه یا نویسنده پیشنهاد یا عدم پیشنهاد برای سرمایه‌گذاری نیست. لذا قبل از تصمیم گیری مالی با یک متخصص واجد شرایط مشورت شود.

منبع: اقتصادآنلاین

“فناوری هوشمند” رسانه تخصصی انقلاب صنعتی چهارم

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا