انقلاب صنعتی چهارماینترنت اشیاپیشنهاد سردبیررباتیکمحتوی اختصاصی ماهنامه اقتصاد دیجیتال

۵ دلیل برای پیاده‌سازی فناوری IIoT در کارخانه‌ها

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

مارک کاکس ، خدمات فناوری پیشرفته
ترجمه: علیرضا خدایی
مدیر مسئول ماهنامه اقتصاددیجیتال و پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی و فناوری هوشمند

دانلود فایل PDF این مقاله

امروزه همه صنایع و کسب و کارهای توسعه‌یافته از اینترنت اشیا (IoT) استفاده می‌کنند. در مطالبی که در چند سال اخیر نوشته شده و به تولید هوشمند، تحول در زنجیره تامین، تدارکات، اتوماسیون کارخانه یا جمع‌آوری داده‌ها می‌پردازد احتمال اینکه به IoT یا اینترنت صنعتی (IIoT) اشاره نکند بسیار کم است.

دانلود و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” شماره ۷، فروردین ماه ۱۴۰۰

هنوز افرادی هستند که شناختی از IoT یا IIoT ندارند؛ اینترنت اشیا (IoT) را می‌توان اتصال دستگاه‌ها و تجهیزات مختلف از طریق اینترنت با به‌کارگیری دستگاه‌های محاسباتی جاسازی شده در تجهیزاتی که روزمره استفاده می‌شود و آنها را قادر به ارسال و دریافت داده می‌کند تعریف کرد. IIoT شبکه‌ای است از کامپیوترهای هوشمند، تجهیزات و اشیا که داده‌ها را در کف کارخانه جمع‌آوری و به اشتراک می‌گذارند.

انواع مختلف سنسورها قلب تپنده اینترنت اشیا هستند و نقشی اساسی در کارایی و کمک بیشتر به حل مسایل و کاربردهای مربوط به اینترنت اشیا دارند. نصب سنسورها در کلیه بخش‌ها و اجزای کارخانه حتی جزئی‌ترین بخش‌ها می‌تواند داده‌های ارزشمندی را بدون وقفه به مدیران و رهبران کارخانه ارائه دهد. هشدارها را می‌توان بر اساس پارامترهای از پیش تعریف شده تولید کرد و برای هرکسی که نیاز است تا به اطلاعت دسترسی داشته باشد ارسال شود. تجزیه‌وتحلیل پیشگویانه، نظارت بلادرنگ، هشدارها و ارسالی فوری به تلفن همراه و اعلان‌ها تنها برخی از راه‌هایی است که IIoT می‌تواند کارخانه شما را کارآمدتر کند. گرچه دلایل بسیار زیادی وجود دارد، اما پنج عامل زیر شرکت‌های بیشتری را به سمت پیاده‌سازی IIoT در کارخانه‌ها هدایت می‌کند.

۱-هزینه سخت‌افزار پایین‌تر

در درجه اول به دلیل تولید انبوه هزینه‌های سخت‌افزار در مقایسه با گذشته کاهش‌یافته و پایین است و تأثیر قابل‌توجهی بر IIoT داشته است. درگذشته، نیاز به نصب چندین سنسور و دستگاه سخت‌افزاری مختلف در مقیاس‌های بزرگ هزینه‌ها به‌صورت قابل‌توجهی گران تمام می‌شد. البته امروزه هم به این سادگی نیست. قسمت دشوار کار این است که تعیین کنید به کدام سنسورها احتیاج دارید، کجا از آنها استفاده کنید، چه موارد و نکات و محدودیت‌هایی را می‌خواهید در آنها واکنش نشان دهند و چگونه از اطلاعات استفاده خواهید کرد.

جهت دانلود و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” اینجا کلیک نمایید.

۲-اتصال جهانی اینترنت

اتصال جهانی اینترنت دسترسی به اطلاعات را آسان، سریع و نسبتا ارزان کرده است. از هرجای دنیا می‌توانیم وارد شبکه شرکت خود شویم و هرچه می‌خواهیم ببینم. ارزشی که این دسترسی و انعطاف‌پذیری برای مشاهده اطلاعات به کف کارخانه می‌آورد باورنکردنی است. در ادامه برخی از سوالات پیش خواهد آمد که به شرح زیر است: چه اطلاعاتی می‌خواهیم؟ چگونه می‌خواهیم نمایش داده شود؟ به چه کسی اجازه دسترسی به داده‌ها را می‌دهیم؟ اطلاعات را در کجا ذخیره کنیم؟ نقش فناوری اطلاعات (IT) در ساخت داده‌ها و پشتیبانی چیست؟ آیا مسئله امنیتی در این نوع دستگاه‌ها وجود دارد؟

۳-دستگاه‌ها و سنسورهای بیشتر آماده IoT

همواره تعداد زیادی دستگاه و سنسور آماده جهت استفاده روزمره در IoT به بازار می‌آیند. اینها شامل سنسورهایی برای اندازه‌گیری فشار، تقریب، ارتباط و تماس، لرزش، جابه‌جایی، موقعیت، سرعت، دما، جریان و غیره هستند. این سنسورها از انواع ورودی‌ها مانند سیگنال‌های الکترومغناطیسی، فوتوالکتریک، نوری، رادیویی و … استفاده می‌کنند. علاوه بر این، آنها با انواع مختلف پروتکل‌های اترنت، بی‌سیم و بلوتوث ارتباط برقرار می‌کنند. همچنین صدها مارک یا تنوع در هر یک وجود دارد و کارمندان شما انتظار دارند که این دستگاه‌های رابط عملکردی مشابه تلفن‌های هوشمند و تبلت‌های شخصی به آنها ارائه دهد. اگرچه این دانش به پیچیدگی علم موشک نیست، اما استانداردهای سخت‌افزاری، روش‌های گزارش داده، پروتکل‌های ارتباطی و سوالات فراوان بسیاری وجود دارد.

۴-ابزار تحلیلی کم‌هزینه

اکنون بسیاری از تولیدکنندگان سنسور ابزار تحلیلی نرم‌افزار با هزینه کم یا بدون هزینه در دسترس قرار داده‌اند. از نظر قابلیت‌های کلی تفاوت زیادی دارند اما در بیشتر موارد خدمات بالقوه زیادی ارائه می‌دهند. در جایی که داده‌ها از حسگرهای متعددی به دست می‌آیند با استفاده از این ابزارها که با هم کار می‌کنند می‌توان الگوریتم‌هایی را برای نظارت بدون وقفه و انجام پیش‌بینی‌ها و اقدامات اصلاحی تقریبا بلافاصله و هم‌زمان طراحی و بکار گرفت. این مورد یکی از بهترین پیشنهادهای استفاده از این فناوری است.
تصویر زیر داده‌های لرزشی را از یک سنسور روی یک موتور حیاتی در کارخانه نشان می‌دهد. کدام تیم از مهندسان سازمان شما برای نظارت بر این اطلاعات ۲۴ ساعته در روز و هفت روز هفته وقت اختصاص می‌دهد و آماده است تا این اطلاعات را جمع‌آوری نماید. چه اقدامات اصلاحی را می‌توان از داده‌های زیر شناسایی کرد؟ آیا کسی را می‌توانید استخدام کنید که بتواند داده‌ها را بخواند؟

داده‌های لرزش از یک سنسور روی کمپرسور اصلی

۵- خدمات مبتنی بر ابر ارزان‌تر

سخت‌افزار به هم پیوسته، دستگاه‌های قابل‌حمل دستی مشابه تلفن همراه و دسترسی به اطلاعات از طریق سرویس‌های مبتنی بر ابر، استفاده و توجیه ساخت فناوری IIoT را به میزان قابل‌توجهی تغییر داده است. خدمات مبتنی بر ابر ارزان‌تر با اطلاعات بلادرنگ و بدون وقفه ترکیب شده و امکان استفاده انواع و اقسام امکانات را برای شما ایجاد کرده است. البته در برخی موارد به‌جای پذیرفتن این چالش‌ها در کنار فعالیت‌های روزمره مقرون‌به‌صرفه است که با یک سازمان ثالث که تخصص در جمع‌آوری داده‌ها، حسگرها و نظارت از راه دور دارد همکاری نمایید.

دقت در این امر مهم خواهد بود. شرکت‌هایی که این فناوری را بکار می‌گیرند باید ارزش اطلاعات جمع‌آوری شده برای کارخانه خود را به‌دقت بسنجند و پاسخ کامل و مفصلی به این سوال داشته باشند “ما قصد داریم با اطلاعات جمع‌آوری شده برای بهبود بهره‌وری کارخانه خود چه‌کار کنیم؟ ” فقط به‌صرف استفاده از تکنولوژی بدون آنکه عملکرد آن و نیاز به آن را بدانید استفاده نکنید. اگر پاسخ روشنی به سوالات بالا ندارید یا از کارهایی که می‌توان انجام داد آگاهی ندارید، با یک متخصص مشورت کنید تا به شما کمک کند ابتدا باید ارزش این داده‌ها را برای کارخانه خود درک کنید.

آخرین مطالب علمی و کاربردی در حوزه توسعه پایدار ، محیط زیست و انرژی ‌های تجدیدپذیر در پایگاه خبری “سبزرسانه”با رویکرد صنعت و معدن

اولین تلاش من در زمینه سنسورها اوایل دهه ۱۹۸۰ بود. در آن روزها بسیاری از ما می‌دیدیم که یک دستگاه فوق‌العاده گران‌قیمت برای ارائه اطلاعات بسیار کمی که هیچ‌کس از آنها استفاده نمی‌کرد بکار گرفته می‌شود. تغییر در هزینه و توانایی‌ها از هرآنچه در آن روزها تصور می‌کردم فراتر رفته است. حسگرهای بی‌سیم ارزان‌قیمت همراه با تجزیه‌وتحلیل و رسانه‌های ارتباطی موجود در کف کارخانه امروزه این فناوری را به ابزاری مناسب و مقرون‌به‌صرفه تبدیل کرده است که می‌تواند هزینه‌های تولید را کاهش داده و سودآوری کلی را بهبود بخشد.


البته، شما باید در این مورد هوشمند بوده و مایل باشید که نقاط قوت و ضعف شرکت خود را صادقانه درک کنید. با توجه به سال‌ها تجربه، توصیه‌ام این است که اعتماد کنید و از نقاط قوت شرکت خود استفاده کرده و به نقاط ضعف دیگران کمک کنید.

این مقاله توسط پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی و فناوری هوشمند ترجمه شده است جهت استفاده و بازنشر با ذکر منبع و لینک محتوی بلا مانع است

منابع

۱-www.reliableplant.com

مقالات مرتبط با این متن در اقتصاد الکترونیکی:

  • سه ملاحظه اخلاقی برای تولیدکنندگان سرمایه‌گذار در هوش مصنوعی
  • آشنایی با مفاهیم انقلاب صنعتی چهارم (۴.۰ Industry)
  • آشنایی با مفاهیم انقلاب صنعت چهارم (بخش دوم)؛ فناوری‌ها، نتایج و آینده تولید
  • توسعه پایدار با پیشرفت‌های انقلاب صنعتی چهارم (۴.۰ Industry)
  • ۵ فناوری مدرن و تاثیرگذار برای تولیدکنندگان صنعتی
  • لافارژ-هولسیم طرح “کارخانه فردا” را راه‌اندازی می‌کند
کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

‫۳۲ دیدگاه ها

  1. بازتاب: ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” شماره 7، فروردین ماه 1400 : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  2. بازتاب: 5 فناوری مدرن و تاثیرگذار بر تولیدکنندگان : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  3. بازتاب: 5 فناوری مدرن و تاثیرگذار برای تولیدکنندگان صنعتی : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  4. بازتاب: بلاک چین چه تاثیری روی بازارهای مالی می‌گذارد؟ نظر کارشناسان را بخوانید! : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  5. بازتاب: اختلاف‌نظر درباره‌ هوش مصنوعى : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  6. بازتاب: دبیر پنجمین دوره کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیا اعلام کرد: تلاش فولاد مبارکه برای راه‌اندازی کارخانه هوشمند : پایگاه خبری اقتصاد الکترون
  7. بازتاب: هوش مصنوعی خودروها : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  8. بازتاب: همه چیز درباره هوش مصنوعی : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  9. بازتاب: نخستین «هکاتون» صنایع معدنی برگزار می‌شود : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  10. بازتاب: تولید در جهان با اینترنت اشیا : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  11. بازتاب: هوش مصنوعی در سنجش از دور ماهواره‌ای : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  12. بازتاب: تاثیر انقلاب صنعتی چهارم بر فناوری‌های معدنی : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  13. بازتاب: چهره ترسناک فناوری؛ از هوش مصنوعی افسار گسیخته بترسید! : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  14. بازتاب: با این فناوری هزینه های خود را بسیار کم کنید! : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  15. بازتاب: آشنایی با مفاهیم انقلاب صنعتی چهارم (4.0 Industry) : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  16. بازتاب: توسعه پایدار با پیشرفت‌های انقلاب صنعتی چهارم (4.0 Industry) : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  17. بازتاب: آشنایی با مفاهیم انقلاب صنعتی چهارم (4.0 Industry) : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  18. بازتاب: لافارژ-هولسیم طرح "کارخانه فردا" را راه‌اندازی می‌کند : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  19. بازتاب: نقشه راه فولادمبارکه بر پایه فناوری : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  20. بازتاب: انقلاب صنعتی چهارم چالش‌ی پیش روی وزارت صمت دولت سیزدهم است : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  21. بازتاب: آشنایی با مفاهیم انقلاب صنعت چهارم (بخش دوم)؛ فناوری‌ها، نتایج و آینده تولید : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  22. بازتاب: سه ملاحظه اخلاقی برای تولیدکنندگان سرمایه‌گذار در هوش مصنوعی : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  23. بازتاب: ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” شماره 7، فروردین ماه 1400 : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  24. بازتاب: 10فناوری برتر که از شبکه 5G استفاده می‌کنند : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  25. بازتاب: لزوم حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان؛ به دوران انقلاب صنعتی در کشور رسیدیم : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  26. بازتاب: سازگاری صنعت برق با عصر دیجیتال : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  27. بازتاب: چالش های استفاده از اینترنت اشیاء در صنعت کشاورزی : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  28. بازتاب: انقلاب چهارم؛ ضرورت اندیشه در عصر دیجیتال : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  29. بازتاب: طرح تحول دیجیتال فولاد مبارکه به کجا رسید؟ : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  30. بازتاب: همه چیز درباره «دوقلوی دیجیتال» : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  31. بازتاب: فناوری های هوشمند در خدمت «ایمنی و سلامتی صنعتی»؛ بهره گیری از هوش مصنوعی در مناطق آزاد تجاری صنعتی : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا