وضعیت استرالیا در دسترسی به اینترنت و الکترونیک
استرالیا از کشورهایی است که می توان در زمره کشور پیشرو در حاکمیت فضای مجازی دانست و توجه ویژه این کشور به توسعه صنعت امنیت بیش از دیگر موارد به چشم می خورد.
استرالیا را می توان از کشورهای پیشرو در حکمرانی فضای مجازی دانست. در این گزارش به سیاست های حاکمیتی استرالیا در فضای مجازی می پردازیم.
به گزارش اقتصاد الکترونیکی به نقل از تسنیم؛ استرالیا از کشورهایی است که می توان در زمره کشور پیشرو در حاکمیت فضای مجازی دانست و توجه ویژه این کشور به توسعه صنعت امنیت بیش از دیگر موارد به چشم می خورد و در همین زمینه کارهایی چون تسهیل دسترسی آموزشی برای مردم استرالیا و تاکید بر تربیت نیروهای خبره در ابعاد مختلف فضای مجازی و به خصوص در حوزه امنیت، نشان از عزم جدی این کشور برای مطرح شدن به عنوان پرچمداری این حوزه بوده است.
وجود ۲۲ میلیون نفر کاربر اینترنت در استرالیا
بر اساس آمارهای به دست آمده در سال ۲۰۱۹، حدود ۲۲ میلیون نفر کاربر اینترنتی در استرالیا وجود دارد که این تعداد، حدود ۸۷ درصد از جمعیت استرالیا را تشکیل می دهد. از میان کاربران اینترنتی، ۹۳ درصد از آنها هر روز اینترنت استفاده می کنند. به طور میانگین در استرالیا افراد روزانه به مدت ۵ ساعت و نیم از وقت خود را با استفاده از اینترنت به تماشای ویدئو، پخش موسیقی و همچنین در شبکه های اجتماعی سپری می کنند.
در حال حاضر شبکه های اجتماعی ۱۸ میلیون کاربر دارند و در واقع ۶۹ درصد از جمعیت این کشور را در بر می گیرد. طبق آمارهای سال ۲۰۱۸، ۹۰ درصد از کاربران استرالیایی به طور مستقیم از تلفن های هوشمند استفاده کرده اند و ۵۷ درصد از جستجوهای انجام شده در گوگل از طریق تلفن های همراه است.
وضعیت استرالیا در دسترسی به اینترنت و الکترونیک
از لحاظ دسترسی به اینترنت، استرالیا در میان ۱۵ کشور در رده هفتم قرار دارد. در سال ۲۰۱۷ تقریبا ۸۶ درصد از جمعیت استرالیا، توانایی دسترسی به اینترنت داشته اند. هر چند این رقم نشاندهنده افزایش قابل توجه دسترسی به اینترنت طی یک دهه گذشته است، اما همچنان نسبت به جمعیتی که قابلیت دسترسی به یک اتصال اساسی را دارند در کشورهایی همچون کره جنوبی کمتر است.
در بخش الکترونیک با توجه به بازارهای بالقوه و توسعه یافته، کشور استرالیا در بخش تجارت الکترونیک، در میان ۱۴ کشور، جایگاه هفتم در سال ۲۰۱۵ را کسب کرده است. این در حالی است که ایالات متحده امریکا، بریتانیا و ژاپن توانسته اند در صدر فعالیت های مربوط به تجارت الکترونیک قرار بگیرند.
رتبه سوم استرالیا در حوزه امنیت سایبری
بر اساس شاخص جهانی امنیت سایبری در سال ۲۰۱۷ در میان ۱۶ کشور، استرالیا از نظر توانایی ها و چارچوب مربوط به فضای مجازی در رده سوم قرار دارد، رتبه ای که طی چند سال گذشته نسبتا بدون تغییر مانده است. بر اساس این شاخص، کشورهای سنگاپور و ایالات متحده آمریکا، بالاتر از استرالیا قرار دارند. در این ارزیابی، استرالیا از نظر مهارت های فنی مرتبط با امنیت اطلاعات، داشتن یک چارچوب قانونی قدرتمند در زمینه جرائم سایبری و ایجاد ظرفیت از طریق تحقیق و آموزش نسبتا خوب عمل کرده است.
رهبری و هدایت جهانی در زمینه امنیت سایبری یک فرصت اقتصادی مهم را نشان می دهد. تحقیقات قبلی نشان داده است که تمرکز بیشتر بر امنیت سایبری در سراسر اقتصاد استرالیا می تواند منجر به افزایش ۵ و نیم درصدی سرمایه گذاری در تجارت، افزایش ۲ درصدی دستمزدها و اشتغال ۶۰ هزار نفر در سال ۲۰۳۰ شود.
اجرای پروژه پهن باند در استرالیا در راستای توسعه اینترنت ملی
اجرای پروژه پهن باند استرالیا به منظور توسعه اینترنت ملی، کمک به کسب و کارهای نوپا با سیاست های حمایتی نظیر داده باز و آشنا ساختن مردم استرالیا برای استفاده از فناوری های نوین به منظور مشارکت در اقتصاد مدرن، تسهیل دسترسی آموزشی برای مردم استرالیا، تاکید بر تربیت نیروهای خبره در ابعاد مختلف فضای مجازی و توجه ویژه به توسعه دولت دیجیتال، قطعات پازل است که استرالیا در طی زمان به خوبی سعی در کنار هم قرار دادن آنها به منظور دنباله روی هوشمندانه از تحولات دیجیتالی جهان داشته است. از سوی دیگر، تأکید و سرمایه گذاری در جهت پیشرو بودن در تدوین قوانین و استانداردهای بین المللی حوزه دیجیتال و مشارکت ذیربطان در سیاستگذاری و تنظیم گری، سبب همراهی و همدلی هر چه بیشتر بخش خصوصی با حکومت استرالیا برای تسریع هر چه بیشتر این روند رشد بوده است.
حضور فعال در مجامع و قراردادهای بین المللی شامل سازمان تجارت جهانی، قراردادهای تجارت آزاد، سازمان همکاری های اقتصادی آسیا اقیانوسیه و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی از جمله اقدامات موثر استرالیا در حوزه دیپلماسی خارجی بوده که مکمل مناسبی برای دیگر فعالیت های این کشور در حوزه فضای مجازی بوده است.
دولتی بودن شبکه ملی پهنای باند
شرکت NBN یک شرکت تجاری دولتی است که کاملا متعلق به دولت استرالیا است. این شرکت، موظف به برنامه ریزی، راه اندازی و اداره شبکه پهنای باند ملی استرالیا است تا دسترسی به پهنای باند سریع برای همه مردم استرالیا فراهم باشد.
وزارت ارتباطات و فرهنگ استرالیا در رابطه با عواملی که بر شبکه ملی پهنای باند تأثیرگذار هستند، همانند تأثیرات منطقه ای و کلانشهری استرالیا، چارچوب ها و الزامات قانونی، نظارتی و مالی و روندهای بازار و تحولات بخش ها، به دولت استرالیا مشاوره می دهد. علاوه بر این وزارت ارتباطات و فرهنگ با همراهی وزارت دارایی، دولت استرالیا را نسبت به ظرفیت خود در سهام داری شرکت NBN مطلع کرده است.
حجم صادرات استرالیا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات
براساس داده های موجود بین المللی از سوی سازمان تجارت جهانی، در بخش صادرات خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات، استرالیا در سال ۲۰۱۶ رتبه ۱۳ را در میان ۱۶ کشور دارا بوده است. صادرات خدمات بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در حدود ۱.۳ درصد از کل صادرات معادل ارزش دلاری ۲.۵ میلیارد را شامل می شود. همچنین صادرات خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال های اخیر با رشد مواجه بوده و در سال ۲۰۱۷ به ارزشی بالغ بر ۳.۲ میلیارد دلار رسیده است.
یک دیدگاه