رسانه دیجیتالمقاله کسب و کار دیجیتالهوش مصنوعی

وقتی هوش‌ مصنوعی نویسنده می‌شود!

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

صالح سپهری‌ فر – مشاور کسب و کارهای نوآور

یکی از ترس‌هایی که هوش مصنوعی به دل بسیاری از انسان‌ها می‌اندازد، قابلیتش برای انجام کارهایی انسانی و در نتیجه، جایگزینی به جای انسان در انجام آنهاست. نوشتن متن‌های معنادار از جمله حوزه‌هایی است که تاکنون ماشین نتوانسته به موفقیت چندانی در آن دست یابد.

اما به نظر می‌رسد GPT-3 در این زمینه، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. پروژه GPT-3 محصولی از شرکت معروف OpenAI است که از زیرمجموعه‌های گوگل به شمار می‌رود.

این پروژه تاکنون در قالب بیش از ۳۰۰ طرح مختلف در دسترس شرکت‌ها و حتی مردم عادی قرار دارد و روزانه ۴.۵‌ میلیارد واژه توسط آن تولید می‌شود.

سامانه GPT-3 از توانایی شگفت‌انگیزی برای درک متون پیچیده و همچنین امکان تولید متن برخوردار است. این قابلیت می‌تواند کاربردهای مختلفی بیابد.

تاکنون بیش از ۳۰۰ کاربرد برای این سامانه تعریف شده که هر کدام بخشی از نیازهای کاربران را برطرف می‌کنند. بیایید نگاهی به برخی از این کاربردها بیندازیم.

جهت دانلود و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” اینجا کلیک نمایید.

نامه‌ای به صاحبخانه

در برخی کشورها، مستاجران این امکان را دارند تا با مذاکره با صاحبخانه و تشریح شرایط موجود، تخفیفی برای اجاره‌بهای ماهانه دریافت کنند. اما نگارش چنین نامه‌ای برای بسیاری از مستاجران، کاری دشوار و تنش‌زا به شمار می‌رود.

در این میان، یک شرکت فعال در زمینه املاک دست به ابتکاری جالب زده و سامانه‌ای را مبتنی بر GPT-3
طراحی کرده که چنین نامه‌ای را برای مستاجران آماده می‌کند! کافی است مستاجر ابتدا چند کلمه درباره شرایط خود و دلایل درخواستش بنویسد و مثلا به بیکار شدن به دلیل همه‌گیری کووید ۱۹ یا بیماری والدینش اشاره کند تا این سامانه، نامه‌ درخواست تخفیف در اجاره‌بها را با ذکر همان دلایل برای او آماده کند.

کدنویسی

یکی از کاربردهای جالب GPT-3 در آینده می‌تواند به کدنویسی مربوط شود. در حال حاضر یک پروژه در این زمینه فعال است که می‌تواند درخواست کاربر را پردازش کرده و کد جاوا اسکریپتی متناسب با آن تولید کند. برای مثال، کاربر می‌تواند در کادر متنی این سامانه درخواست خود را برای ایجاد یک دکمه سبزرنگ با ابعادی مشخص و عبارت «ثبت‌نام» وارد کند تا این درخواست توسط GPT-3 پردازش شده و کد موردنظر تولید شود و در اختیار کاربر قرار گیرد.

کاربردهای حقوقی

اما یکی از کاربردهای جالب GPT-3 به موضوع متون حقوقی اختصاص دارد. متن‌های حقوقی و قانونی معمولا زبانی پیچیده دارند و انبوهی از واژگان و اصطلاحات تخصصی نیز در آنها وجود دارد. همین سبب می‌شود درک این متن‌ها برای مخاطب معمولی که اطلاعات چندانی درباره امور حقوقی ندارد، دشوار شود. در این میان، یک استارت‌اپ توانسته با استفاده از GPT-3 این مشکل را حل کند. سامانه طراحی‌شده توسط این استارت‌اپ قادر است متون پیچیده حقوقی را دریافت کرده و آن را به زبان ساده و روزمره برگرداند. به این ترتیب، امکان درک چنین متونی برای عامه مردم فراهم می‌شود.

داستان‌سرایی

حتی اگر به داستان‌نویسی هم علاقه نداشته باشید، احتمالا از توانایی سامانه GPT-3 در این زمینه شگفت‌زده خواهید شد! برای این کار کافی است به نشانی play.aidungeon.io مراجعه کنید. در این سامانه، پس از انتخاب ژانر داستان، از شما خواسته می‌شود یک جمله را بنویسید و در ادامه، سامانه هر بار خودش براساس جمله نوشته‌شده، یک پاراگراف را به عنوان بخشی از داستان تولید می‌کند.

انبوهی از داده‌ها برای آموزش

یکی از مهم‌ترین مراحل در فرآیند آماده‌سازی الگوریتم هوش مصنوعی، مرحله تربیت (training) آن است. در این مرحله، معمولا حجم زیادی داده در اختیار ماشین قرار می‌گیرد تا خودش الگوها را شناسایی کند یا در اصطلاح از آن یاد بگیرد.

جالب است بدانید برای آموزش GPT-3 حدود ۴۵ ترابایت داده متنی برای پردازش به ماشین داده شد که در نوع خود بی‌نظیر است. این داده‌ها از منابع مختلفی مثل ویکی‌پدیا، مقالات علمی، کتاب‌ها، شبکه‌های اجتماعی و وبسایت‌ها جمع‌آوری شده بودند.

آینده‌

کاربردهای متنوع GPT-3 نشان می‌دهد این سامانه می‌تواند به انسان برای حل مسائل مختلف کمک کند. شاید اگر زبان‌های دیگر مثل فارسی نیز به این سامانه اضافه شود، بتوانیم کاربردهای متنوع‌تری را نیز شاهد باشیم. هیچ بعید نیست چند سال دیگر، اشعاری از GPT-3 حتی رقیبی برای شاهکارهای بزرگان ادبیات‌مان باشد.

منبع: جام جم


بیشتر از
هوش مصنوعی در اقتصادالکترونیکی:
چگونه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی پیش بینی های هواشناسی را پیش می برند؟
روایتی متفاوت از نابغه‌سازان هوش مصنوعی
راه‌های کمک‌رسانی هوش مصنوعی به اکتشافات فضایی
فراخوان اولین رویداد «بوتکمپ» تخصصی هوش مصنوعی، هوشمندسازی و فناوری‌های دیجیتال
تشخیص صحت و منبع اطلاعات با هوش مصنوعی
نقش هوش مصنوعی در فعالیت‌های کاری
مزایا و معایب فناوری هوش مصنوعی در کسب و کار
هوش مصنوعی صنعت فین تک را متحول خواهد کرد
ترجیح مردم اروپا به استفاده از هوش مصنوعی به جای قانون‌گذاران
چهره ترسناک فناوری؛ از هوش مصنوعی افسار گسیخته بترسید!
رئیس مایکروسافت: هوش مصنوعی می‌تواند شرایط رمان «۱۹۸۴» را در سال ۲۰۲۴ ایجاد کند
ظرفیت‌های قابل قبول ایران در فناوری هوش مصنوعی
فناوری جدید مبتنی بر هوش مصنوعی صنعت دوبله را متحول می‌کند
تاثیر هوش مصنوعی بر خرده فروشی آنلاین
“دیپ فیک” کاری می‌کند که بازیگر مورد علاقه‌تان به زبان شما صحبت کند!

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. بازتاب: ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” شماره 9، خرداد ماه ۱۴۰۰ : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا