هوش مصنوعی

نگرانی از جنگ در حوزه هوش مصنوعی

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

هنری کیسینجر، دیپلمات کهنه‌کار آمریکایی اعتقاد دارد که ایالات متحده آمریکا و چین، باید از جنگ تمام عیار در حوزه هوش مصنوعی پرهیز کنند.

جهت دانلود و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” اینجا کلیک نمایید.

این اظهار نظر کیسینجر، در پی تشدید رقابت‌ها بین دو قدرت برتر جهانی در حوزه هوش مصنوعی بیان شده است؛ رقابتی که پیش‌بینی‌ می‌شود به افزایش تنش‌ها بین دو کشور بینجامد.

کیسینجر که مشاور امنیت ملی و وزیر کشور دولت نیکسون در دوره جنگ ویتنام بود، در سال ۱۹۷۹ میلادی، زمینه را برای برقراری روابط دیپلماتیک آمریکا و چین فراهم کرد.

وی روز جمعه گذشته در گفت‌وگویی با دی ولت، گفت: چین و آمریکا نباید آتش رقابت فناورانه در حوزه هوش مصنوعی را شعله‌ور کنند.
وی به دولت آمریکا توصیه کرد که ضمن حفظ صلح بین پکن و واشنگتن، راه رشد چین دراین حوزه را سد کند.

کیسینجر افزود: در حای که هر دو طرف، از نظر تئوری ظرفیت پیروزی در این رقابت را دارند، هیچ کدام نباید از این ظرفیت استفاده کنند و باید با نوعی تفاهم، آن را محدود کنند.

وی گفت: عقیده عمومی بر این است که چین دشمن ماست و آمریکا باید به مقابله با پکن بپردازد؛ اما چنین تلاش‌هایی با مقاومت حداکثری پکن مواجه خواهد شد.

کیسینجر خواستار سطح بالایی از کارآیی آمریکا در حوزه هوش مصنوعی شد و گفت: اگر وارد جنگ همه‌جانبه فناوری با چین بشویم، این مساله، ابتکار عمل را از ما می‌گیرد. آمریکا باید همواره، قدرت دفاعی مناسب خود را حفظ کند؛ اما در دنیای فناوری‌های پیشرفته، ضروری است که هم‌زیستی را هم بیاموزیم.

وی افزود: مساله اصلی فقط جلوگیری از هژمونی چینی نیست، بلکه باید درک کنیم که ضمن دستیابی به این هدف ضروری، نیازمند هم‌زیستی با چنین کشور قدرتمندی هستیم.

کیسینجر خواستار روابط مستحکم بین آمریکا و اروپا شد و در عین حال هشدار داد که اختلافات بین این دو، اروپا را نسبت به اوراسیا در موضع ضعف قرار می‌دهد. 

به گفته وی، آمریکا و اروپا شاید بر سر تمامی سیاست‌های اقتصادی تفاهم نداشته باشند؛ ولی باید به یک فهم مشترک برای راهبری آینده منطقه آتلانیک دست بیابند.

کیسینجر گفت: اگر اروپا بخواهد از اختلافات چین و آمریکا، به سود خودش بهره‌برداری کند، این موضوع تقابل را تشدید خواهد کرد. من موافق راه‌انداختن جنگ‌های صلیبی علیه چین نیست؛ بلکه معتقدم باید به یک استراتژی مشترک دست یافت تا از تشدید تنش‌ها از طریق رفتارهای خصمانه به منظور نمایش برتری در حوزه هوش مصنوعی جلوگیری شود.

این نظرات پس از آن ابراز شد که یانگ جی‌چی، فرستاده ارشد چین، خواستار همکاری‌های عمیق‌تر بین این دو قدرت جهانی شد و در عین حال گفت که مردم چین، دست رد به سینه کسانی می‌زنند که به دنبال تغییر سیستم و رهبری سیاسی چین هستند.

از سوی دیگر، جو بایدن در یک سخنرانی در هفته جاری، دولت پکن را به خودکامگی متهم کرد و از قانون‌گذاران خواست که بودجه‌ای چند تریلیون دلاری را به منظور رقابت با چین تصویب کنند.

وانگ ون‌بین، سخنگوی وزارت خارجه چین نیز با توهین‌آمیز خواندن این سخنرانی، آن را سوءاستفاده از ارزش‌های دموکراتیک دانست و خواستار تقویت همکاری‌های دو طرف در عین تنش‌های موجود شد.

این در حالی است که شورای دولتی جمهوری خلق چین، در ماه مه سال گذشته، بودکه‌ای ۱.۴ تریلیون دلاری  را به منظور ایجاد خودکفایی فناورانه و حذف فناوری‌های غربی مانند نیمه‌رسانا‌ها، هوش مصنوعی، فناوری ۵G و انرژی‌های سبز از زیرساخت‌های این کشور اختصاص داد.

دولت بایدن نیز در تلاش برای تصویب قانونی ۲ تریلیون دلاری به منظور بازسازی زیرساخت‌های ملی و توسعه ظرفیت‌ها در حوزه نیمه‌رسانه‌ها، انرژی‌های نو، ۵G و سایر فناوری‌های هوشمند است.

منبع:آی‌تی‌من

بیشتر از هوش مصنوعی در اقتصادالکترونیکی:
نگرانی از جنگ در حوزه هوش مصنوعی
استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش ضایعات مواد غذایی
معرفی کتاب: اصول اخلاقی هوش مصنوعی در روابط‌عمومی
هوش مصنوعی می‌تواند سفر در زمان را ممکن کند؟
هوش مصنوعی می‌تواند از انسان جلو بزند
آیا واقعا هوش مصنوعی در دوران کرونا ۴۰ میلیون شغل را نابود کرده است ؟
تجزیه و تحلیل سریع‌تر نمونه خون با کمک هوش مصنوعی
نقش پررنگ هوش مصنوعی در تسریع تعاملات کسب و کارها | ایران رتبه اول مقالات در خاورمیانه
توسعه هوش‌مصنوعی بر سر پرتگاه بی‌قانونی

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. بازتاب: با فناوری یادگیری ماشین آشنا شوید : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  2. بازتاب: تلاش سازمانها برای یافتن راه حل های مناسب هوش مصنوعی| ۷۷ درصد خواستار رویکرد تهاجمی تر هستند : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  3. بازتاب: هوش مصنوعی میزان شدت بیماری کرونا را پیش‌بینی می‌کند : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی
  4. بازتاب: هوش مصنوعی چه هست و چه نیست؟ : پایگاه خبری اقتصاد الکترونیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا