بیت‌کوین

استاندارد توکن BRC20، مهمترین کاربردها و تفاوت با ERC۲۰

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

استاندارد توکن BRC20 به شبکه بیت کوین تعلق داشته و قصد دارد، سرعت تراکنش و برخی باگ‌های شبکه را بهبود بخشد.

اگر درباره ارزهای دیجیتال مطالعه کرده باشید یا در این زمینه فعالیت کنید، قطعا کلمه‌هایی مانند ERC20، BEP20 و BRC20 را شنیده‌اید. این کلمات، برخی استاندارد برای شبکه‌های مختلف هستند که توکن‌ها را بر اساس آن استاندارد ایجاد می‌کنند.

به عنوان مثال، استاندارد BEP20 برای شبکه بایننس اسمارت چین و ERC20 برای شبکه اتریوم است. استاندارد توکن BRC20 نیز به شبکه بیت کوین تعلق دارد که قصد دارد، سرعت تراکنش و برخی از باگ‌های این شبکه را بهبود بخشد. البته این استاندارد، هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد.

معرفی استاندارد توکن BEC20

BRC20 یک استاندارد نسبتا جدید طراحی شده برای بلاکچین بیت کوین است. دقیقا مشابه با استاندارد ERC20 که مربوط به بلاکچین اتریوم می‌شود. البته این استاندارد، قصد دارد برخی از معایب و باگ‌های استاندارد بلاکچین اتریوم را رفع کرده و کار را برای کاربران بلاکچین بیت کوین آسان کند.

BRC20 یک استاندارد توکن جدید و آزمایشی روی بیت کوین است که کار انتقال و استخراج توکن‌های قابل تعویض (ارزهای دیجیتال) را به کاربران می‌دهد. این استاندارد برای انتقال و استخراج توکن از پروتکل Ordinals استفاده می‌کند. در حال حاضر نیز اخبار بسیار زیادی از این استاندارد منتشر شده و محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

این پروتکل کمک می‌کند تا تراکنش‌های انجام شده در بلاکچین بیت کوین با سرعت بیشتری انجام شوند. البته با ازدحام زیادی که پس از معرفی استاندارد توکن BRC20 در بلاکچین بیت کوین رخ داد این هدف هنوز به واقعیت نرسیده است. این استاندارد قصد داشت تا سرعت را افزایش دهد ولی با افزایش تعداد تراکنش‌های شبکه و محبوبیت زیادی که بدست آورد، برعکس عمل کرد.

تاریخچه توکن BRC20 در بلاکچین بیت کوین

پروتکل Ordinals در ژانویه سال ۲۰۲۳ برای اولین بار در بلاکچین بیت کوین راه‌اندازی شد. به کمک این پروتکل، افرادی که در ساخت و طراحی NFT بودند، توانستند NFTها را بر اساس ساتوشی sats قیمت‌گذاری کنند. با این حساب برای خیلی افراد این سوال پیش آمد که آیا می‌توان NFT را روی بلاکچین بیت کوین ایجاد کرد؟ پاسخ به این سوال، حتی بعد از راه اندازی استاندارد توکن BRC20 هم خیر است. چرا که این استاندارد تنها برای ایجاد توکن‌های قابل تعویض روی بلاکچین بیت کوین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استاندارد توکن BRC20 برای اولین بار در مارس ۲۰۲۳، دقیقا سه ماه بعد از راه‌اندازی پروتکل Ordinals، توسط یک برنامه نویس ناشناس با نام مستعار Domo بوجود آمد. اولین توکن BRC20، به نام Ordi در همان زمان ایجاد شد و در زمان کوتاهی به شهرت بالایی رسید. به همین دلیل، کیف پول‌های ارز دیجیتال بیت کوین به دنبال راهی بودند که پشتیبانی از استاندارد BRC20 را فراهم کنند.

به مرور زمان تعداد توکن‌های BRC20 رو به افزایش رفت و در ماه‌های پس از راه اندازی آن میم کوین‌های زیادی با این استاندارد ایجاد شدند. تمام این موارد و شرایط باعث که توکن‌های این استاندارد با افزایش قیمت رو به رو شوند. پس از افزایش قیمت، تقاضا برای این توکن‌ها بالا رفت و در حال حاضر، ازدحام در شبکه بیت کوین، باعث شده که کارمزد تراکنش این توکن‌ها بالا رود.

کاربرد توکن BRC20

از مهم‌ترین کاربردهای استاندارد توکن BRC20، انجام مبادلات و انتقال دارایی‌های قابل تعویض از طریق پروتکل Ordinals است. یکی از دلایل مهم برای محبوبیت این استاندارد، توانایی در پشتیبانی از NFTهای مبتنی بر بلاکچین بیت کوین است. البته در حال حاضر، تنها بلاکچین اتریوم میزبان اصلی NFTها است و بلاکچین بیت کوین، هنوز نتوانسته NFTهای مبتنی بر خود را راه اندازی کند. با این حساب، بسیاری از کاربران به دنبال راه‌هایی هستند تا از طریق استاندارد BRC20، NFTهای مبتنی بر بلاکچین بیت کوین را طراحی و راه اندازی کنند.

استاندارد توکن BRC20، هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد و ممکن است با ضررهایی روبرو شود. به همین دلیل، بسیاری از افراد، همچنان اعتمادی به این استاندارد ندارد و ترجیح می‌دهند تراکنش‌ها را بدون این استاندارد و با سرعت کم انجام دهند.

بطور کلی، استاندارد BRC20 از قراردادهای هوشمند پشتیبانی نمی‌کند. این موضوع، شاید در موارد مختلفی، یک نکته مثبت باشد ولی در آینده، قابلیت‌ های توکن را کاهش می‌دهد و می‌تواند یک محدودیت به حساب آید.

استاندارد توکن BRC20 کاملا وابسته به شبکه بیت کوین است و این موضوع، محدودیت شبکه بیت کوین را هم افزایش می‌دهد. هر چه ازدحام در این شبکه بیشتر شود، عملکرد استاندارد نیز کاهش می‌یابد. کارمزد افزایش یافته و سرعت تراکنش کمتر می‌شود. در کل این استاندارد محدودیت‌های زیادی دارد و به همین دلیل، هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد تا تمام این محدودیت‌ها رفع شود.

اگر قصد سرمایه گذاری در توکن‌های این استاندارد را دارید، باید خیلی ریسک پذیر باشید. چرا که هر لحظه ممکن است این توکن‌ها نیز مانند برخی از میم کوین‌ها، بطور کلی زمین خورده و از فهرست ارزهای دیجیتال حذف شوند.

محبوب‌ترین توکن BRC20

در ماه‌های گذشته، یک توکن به نام پپه کوین (Pepe) در صدر اخبار ارزهای دیجیتال قرار گرفت. این توکن دارای استاندارد BRC20 است و در مدت زمان کوتاه، به ارزش یک میلیارد دلار رسید. توکن‌های دیگری هم با این استاندارد راه‌اندازی شده‌اند که برخی از آنها عبارتند از توکن MEME، MOOM، Ordinal Mankey Club هستند.

با وجود محبوبیت زیادی که این توکن‌ها در مدت زمان کوتاه بدست آوردند، نباید فراموش کنید آنها کاملا جدید هستند. بسیاری از کارشناسان معتقدند در حال حاضر نباید در این توکن‌ها سرمایه گذاری کرد و باید منتظر آینده آنها ماند. چرا که ممکن است در مدت زمان کوتاهی بطور کامل از بین ارزهای دیجیتال حذف شوند.

توکن پپه کوین، شباهت زیادی با دوج کوین دارد. هر دو آنها میم کوین هستند و هر دو بر اساس الگوهای رایج اینترنتی راه‌اندازی شده‌اند. دلیل موفقیت هر دو توکن همین موضوع است و آنها را در مدت زمان کوتاهی به سودهای نجومی رساند.

تفاوت استاندارد توکن BRC20 با ERC20

شاید برخی اوقات این دو استاندارد توکن را با یکدیگر اشتباه بگیرید یا تصور کنید آنها هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارد. اشتباه نکنید، تفاوت‌های زیادی بین استاندارد ERC20 و BRC20 وجود دارد.

اولین تفاوت و مهم‌ترین تفاوت، شبکه آنها است. استاندارد ERC20، روی بلاکچین اتریوم و استاندارد BRC20 روی بلاکچین بیت کوین قرار دارد. استاندارد BRC20 از قراردادهای هوشمند پشتیبانی نمی‌کنند ولی استاندارد اتریوم نه تنها از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند بلکه می‌تواند با برنامه‌های غیر متمرکز ارتباط برقرار کند.

همچنین استاندارد توکن ERC20 برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ راه اندازی و در سال ۲۰۱۷ به رسمیت شناخته شد. این استاندارد کاملا توسعه یافته است و توکن‌های زیادی روی این استاندارد ایجاد شده‌اند. پس خیلی راحت‌تر می‌توان به آن اطمینان کرد. در مقابل استاندارد توکن BRC20 به تازگی راه‌اندازی شده و هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد. برای استفاده از این استاندارد، باید صبر کرد تا مراحل آزمایش تکمیل شده و استاندارد به رسمیت شناخته شود.

معایب و باگ‌های استاندارد توکن BRC20

استاندارد توکن BRC20 نیز مانند هر فناوری جدیدی دارای باگ‌ها و مشکلاتی است که با دانستن این مشکلات، می‌توانید از بروز برخی از آسیب‌ها جلوگیری کنید.

یکی از مهم‌ترین معایب یا باگ‌ها این استاندارد، افزایش کارمزد تراکنش است. البته این موضوع برای بسیاری از افراد از جمله ماینرهای بیت کوین، خبری خوش است ولی این استاندارد به دلیل محبوبیت بالایی که پیدا کرد، کارمزد بالاتری برای خود در نظر گرفت.

منبع: بورس پرس

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا