اقتصاددیجیتالکسب و کار هوشمند در ایرانیادداشت

اهمیت سرمایه‌گذاری در ICT

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند
پرهام پهلوان؛ دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه تهران

یکی از مشکلات مهمی که در صنعت ICT به‌خصوص برای کسب‌وکارهای ایرانی که با بی‌‌‌ثباتی‌‌‌های متعدد و تحریم‌‌‌های غیرقابل پیش‌بینی مواجه هستند سرمایه‌گذاری است.   

دیجیتال‌‌‌سازی کسب‌وکارها و توسعه اقتصاد دیجیتال روزبه‌روز پراهمیت‌‌‌تر می‌شود. از طرف دیگر دستیابی به دانش روز در فناوری‌‌‌های ICT به شناخت شرایط کنونی کشورها بستگی دارد. در کشورهایی که کمتر توسعه‌‌‌یافته هستند باید ابتدا این خدمات را ایجاد و ارائه کرد؛ اما در کشورهای توسعه‌‌‌یافته‌‌‌تر می‌‌‌توان در مورد سرعت و کیفیت ارائه خدمات صحبت کرد. در اقتصاد امروز، زنجیره تامین یک شبکه در جهت دستیابی به بالاترین سود برای تولیدکنندگان و کسب‌وکارها بسیار مهم است. بنابراین جریان کالا به بزرگ‌ترین دغدغه شرکت‌ها و سازمان‌های تجاری تبدیل می‌شود.

هیچ‌وقت به اندازه امروز به فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) اتکا نشده بود. فناوری‌‌‌های دیجیتال بخش مهمی از پشتوانه ساخت اقتصاد جهانی پایدارتر و امن‌‌‌تر هستند. ارتقای این دست فناور‌‌‌ی‌‌‌ها نیازمند همکاری چندجانبه دولت‌‌‌ها، دانشگاه‌‌‌ها، کسب‌وکارها و سازمان‌های منطقه‌‌‌ای و بین‌المللی است. از طرفی بررسی نقش زنجیره تامین جهانی، پیامدهای حاکمیتی ارائه کرده و راه‌‌‌حل‌‌‌هایی را برای محدود کردن ریسک‌‌‌ها توسط توسعه اقتصاد دیجیتال پیشنهاد می‌کند. زنجیره تامین از بسیاری از موجودیت‌های به‌هم‌‌‌‌پیوسته و در عین حال مستقل تشکیل شده است. اصطلاح زنجیره تامین نشان‌‌‌دهنده یک حلقه تامین محصول است که از تامین‌‌‌کننده به تولیدکننده، توزیع‌‌‌کننده، خرده‌‌‌فروش و در نهایت مشتری در طول زنجیره تامین حرکت می‌کند.

یکی از مشکلات مهمی که در صنعت ICT به‌خصوص برای کسب‌وکارهای ایرانی که با بی‌‌‌ثباتی‌‌‌های متعدد و تحریم‌‌‌های غیرقابل پیش‌بینی مواجه هستند وجود دارد جذب سرمایه است.  هرچند با مقایسه وضعیت کنونی و وضعیت مطلوب می‌‌‌توان به خیلی از فرصت‌‌‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه در ایران پی برد.  تولید محتوا یکی از منابع مهم کسب درآمد در دنیاست. اگر فرض کنیم که ۸۰۰میلیون ویدئو روی یوتیوب وجود دارد و به طور متوسط هر ویدئو نزدیک به ۱۲دقیقه باشد، بیش از ۱۷هزار و ۸۰۰سال طول می‌‌‌کشد که یک نفر بتواند شبانه‌روز تمام محتوای یوتیوب را مشاهده کند. این قدرت تولید محتوا، به بستر مناسب، سرورهای ایمن و اینترنت پرسرعت و پایدار نیاز دارد تا بتواند نیاز کسب‌وکارها را تامین کند و به افزایش ارزش‌افزوده منجر شود. 

خدمات آنلاین اعم از آموزش، بانکداری الکترونیک، ‌‌‌ دولت دیجیتال و دسترسی به دولت دیجیتال یا خدمات بخش خصوصی مثل خرید آنلاین، تامین سرمایه انسانی دورکار و… جزء جدانشدنی زندگی‌‌‌های امروزی است که بر پایه نرم‌‌‌افزارها و اینترنت بنا می‌شود. سرمایه‌گذاری در خدمات ناملموس‌‌‌تر و کالای واسطه این حوزه مثل پشتیبانی، صورت‌حساب، پرداخت آنلاین و تبلیغات نیز از مهم‌ترین‌‌‌ نیازمندی‌‌‌های این حوزه است. در این خدمات علاوه بر اهمیت اینترنت و سرعت، باید امنیت نیز برقرار شود. به‌عنوان مثال، در هک اخیر اسنپ‌‌‌فود، اطلاعات بیش از ۲۰میلیون کاربر و ۸۸۰میلیون سفارش استخراج شد که یک‌مثال مناسب برای نیازمندی شدید به دانش حفاظت از اطلاعات است.  نرم‌‌‌افزارها به هر دو شکل آفلاین و آنلاین از مهم‌ترین منابع کسب درآمد در زندگی دیجیتال هستند.

نرم‌‌‌افزارهای آنلاین که بر پایه اینترنت هستند می‌‌‌توانند منبع بسیار مناسب افزایش ارزش‌افزوده، کاهش هزینه‌‌‌ها و جذب سرمایه خارجی و ارز باشند. تنها صنعت نرم‌‌‌افزارهای موبایل در پایان سال ۲۰۲۲، ‌‌‌ بیش از ۲۰۶.۸۵میلیارد دلار ارزش داشت که برخی منابع، این عدد را تا بیش‌‌‌ از دوبرابر در پایان ۲۰۳۰ پیش‌بینی کرده‌‌‌اند.  به طور کلی، توسعه فناوری اطلاعات و ارتباط نیاز روزافزون کشور و کسب‌وکارهاست و می‌تواند برای خیلی از مشکلات کشور، از جمله بحران ارز، ضعف در جذب سرمایه، ریسک‌‌‌های سرمایه، بی‌‌‌ثباتی اقتصادی و… راهگشا باشد.

منبع: دنیای اقتصاد

  • اهمیت سرمایه‌گذاری در ICT
کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا