پرداخت دیجیتالدولت دیجیتالمقالات فناوری مالی

پرداخت دیجیتال مانع فرار مالیاتی می‌شود

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

فرار مالیاتی در بخش اصناف موضوع بسیار جدی‌ای است که باید در جهت رفع آن حاکمیت اقدامات اساسی انجام دهد و به آن رسیدگی شود. بسیاری از اصناف مالیات بسیار کمی می‌پردازند و فرار مالیاتی بالایی نیز دارند که با روش‌های مختلف فرار مالیاتی در این بخش به وقوع می‌پیوندد که نه تنها برای سایر مالیات دهندگان ناعادلانه است بلکه برای کل اقتصاد نیز مضر است.

یک کارشناس ارشد اقتصاد مالی معتقد است اصلاح سازوکار پرداخت مالیات از سوی اصناف برای رسیدگی به موضوع فرار مالیاتی از اهمیت بالایی برخوردار است. اخذ مالیات به طور جدی از اصناف دارای فرار مالیاتی، تعریف پایه‌های مالیاتی جدید، ارتقای شفافیت در معاملات اقتصادی، تقویت سیستم مالیات دهندگان و همکاری با انجمن‌های صنعتی برای اطمینان از رعایت این قانون بسیار مهم است. با انجام این کار، ما می‌توانیم یک سیستم مالیاتی عادلانه و شفاف ایجاد کنیم که باعث رشد و توسعه اقتصادی می‌شود.

فرار مالیاتی در بخش اصناف موضوع بسیار جدی‌ای است که باید در جهت رفع آن حاکمیت اقدامات اساسی انجام دهد و به آن رسیدگی شود. بسیاری از اصناف مالیات بسیار کمی می‌پردازند و فرار مالیاتی بالایی نیز دارند که با روش‌های مختلف فرار مالیاتی در این بخش به وقوع می‌پیوندد که نه تنها برای سایر مالیات دهندگان ناعادلانه است بلکه برای کل اقتصاد نیز مضر است. از همین رو نیز اصلاح مکانیسم پرداخت مالیات اصناف برای تضمین عدالت و شفافیت در نظام مالیاتی حائز اهمیت است.

حسین نجف دولابی، کارشناس ارشد اقتصاد مالی در گفتگو با «جوان» در رابطه با لزوم اصلاح نظام مالیاتی گفت: اخذ مالیات به طور جدی از اصناف فرار مالیاتی ضروری است، زیرا آن‌ها به از دست دادن درآمد قابل توجهی برای دولت کمک می‌کنند. این از دست دادن درآمد تأثیر مستقیمی بر ارائه خدمات عمومی و پروژه‌های عمرانی دارد. وقتی اصناف سهم عادلانه مالیات خود را پرداخت نمی‌کنند، باری دیگر برمالیات دهندگانی که قبلاً به تعهدات مالیاتی خود عمل می‌کنند، وارد می‌کنند. این یک سیستم ناعادلانه و نابرابر ایجاد می‌کند که در آن برخی از افراد یا مشاغل از خدمات عمومی بدون مشارکت در سهم خود بهره‌مند می‌شوند.

نجف دولابی تصریح کرد: علاوه بر این، فرار مالیاتی از سوی اصناف اعتبار و اثربخشی نظام مالیاتی را تضعیف می‌کند. این باعث ایجاد حس بی‌اعتمادی بین مردم می‌شود، زیرا آن‌ها انصاف و یکپارچگی سیستم را زیر سؤال می‌برند. این می‌تواند عواقب بلندمدتی داشته باشد، زیرا دولت برای تأمین مالی خدمات ضروری مانند آموزش، مراقبت‌های بهداشتی و توسعه زیرساخت‌ها به درآمد‌های مالیاتی متکی است. هنگامی که اصناف درگیر فرار مالیاتی می‌شوند، منابع موجود برای این خدمات را کاهش و در نهایت کیفیت زندگی همه شهروندان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: برای مقابله با فرار مالیاتی اصناف، تعریف پایه‌های مالیاتی جدید که فعالیت‌های اقتصادی آن‌ها را به طور دقیق نشان دهد، ضروری است. در حال حاضر، بسیاری از اصناف قادر به سوء استفاده از نقاط ضعف و دستکاری درآمد خود برای اجتناب از پرداخت مالیات هستند. این در درجه اول به دلیل مکانیسم‌های قدیمی پرداخت مالیات است که به طور مؤثر ماهیت متنوع معاملات تجاری آن‌ها را نشان نمی‌دهد.

این کارشناس ارشد اقتصاد مالیاتی گفت: با تعریف پایه‌های مالیاتی جدید که متناسب با ویژگی‌های خاص هر صنف باشد، می‌توان از ارزیابی دقیق‌تری از بدهی‌های مالیاتی آن‌ها اطمینان حاصل کرد. علاوه بر تعریف پایه‌های مالیاتی جدید، شفاف‌سازی در مبادلات اقتصادی در اصناف از طریق اجرای کامل سامانه مؤدیان نیز حائز اهمیت است. بسیاری از اصناف در معاملات نقدی شرکت و درآمد خود را کمتر گزارش می‌کنند که ارزیابی دقیق بدهی‌های مالیاتی‌شان را برای مقامات مالیاتی دشوار می‌سازد. با ترویج شفافیت و تشویق اصناف به اتخاذ روش‌های پرداخت دیجیتال، ردیابی درآمد آن‌ها و اطمینان از پرداخت سهم منصفانه مالیات‌شان آسان‌تر می‌شود. این امر می‌تواند با معرفی الزامات گزارشگری مالی سختگیرانه و اجرای سیستم‌های نظارتی مؤثر محقق شود.

این کارشناس ارشد اقتصاد مالیاتی گفت: اصلاح سازوکار پرداخت مالیات از سوی اصناف نه تنها برای دولت (برای وصول درآمدی که استحقاق آن را دارد) بلکه برای تضمین عدالت و برابری در نظام مالیاتی نیز مهم است. با پرداختن به فرار مالیاتی از سوی اصناف می‌توان بار مالیاتی را به طور عادلانه بین همه مؤدیان تقسیم کرد. این در نهایت به یک اقتصاد پایدارتر و فراگیرتر کمک می‌کند، جایی که منابع به طور کارآمد تخصیص داده و خدمات عمومی به اندازه کافی تأمین می‌شود.

منبع: جوان‌آنلاین

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا