توکن‌های غیر مثلی (NFT)گزارش

مینت کردن NFT و معرفی بهترین بلاکچین ها برای مینت

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

مینت NFT به فرآیندی اطلاق می‌شود که در طول آن یک فایل دیجیتالی به وسیله فناوری رمزنگاری، توکنیزه می‌گردد

رشد ارزش بازار توکن‌های غیرمثلی (NFT) در سال ۲۰۲۲ از ۳۵۰ میلیون دلار به رقمی در حدود ۱۵ میلیارد دلار، نشان از این واقعیت دارد که این توکن‌های منحصربه‌فرد بخش قابل توجهی از آینده زندگی بشری و همچنین دنیای کریپتوکارنسی را به خود اختصاص داده‌اند. در واقع امروزه هنرمندان به جای فروش فیزیکی یک اثر هنری و خاص، با تبدیل آن به یک فایل دیجیتالی به نام NFT سود بیشتری به دست می‌آورند؛ اما یک اثر فیزیکی چگونه به یک فایل دیجیتالی غیرقابل تعویض تبدیل شده‌ است؟ نقش بلاک چین‌ها در تبدیل چنین آثار فیزیکی به یک توکن غیرمثلی چیست؟ آیا بدون وجود بلاک چین‌ها می‌توان به توکنیزه کردن یک فایل دیجیتالی اقدام نمود؟ 

منظور از مینت NFT چیست؟!

اگر خواننده این مطلب هستید، مطمئنا چنین سوالاتی ذهن شما را به خود مشغول ساخته است و با توجه به نقش کلیدی که توکن‌های غیرمثلی در تحولات زندگی بشری در طول چند سال اخیر داشته‌اند و موجب رشد درآمدی کاربران فعال در حوزه NFT گردیده‌اند.

آشنایی با ضرب توکن‌های غیرمثلی (NFT Minting)

احتمالا عنوان «مینت NFT» را در مقالاتی که در ارتباط با ساخت توکن‌های غیرمثلی هستند مشاهده کرده‌اید، مقالاتی که پس از انتشار اخباری همچون فروش ۶۹.۳ میلیون دلاری پروژه NFT هر روز پنج هزار روز اول یا پروژه The Merge که حدودا به قیمت شگفت‌انگیز ۹۱.۸ میلیون دلار مورد معامله قرار گرفت، رشد قابل توجهی داشته‌اند. به طور کلی، مینت NFT به فرآیندی اطلاق می‌شود که در طول آن یک فایل دیجیتالی به وسیله فناوری رمزنگاری، توکنیزه می‌گردد و دقیقا پس از طی کردن چنین فرآیندی است که توکن دیجیتالی مورد نظر از قابلیت ذخیره بر روی شبکه‌های بلاک چینی و انتقال امن برخوردار خواهد شد. در واقع مینت NFT است که موجب ثبت یک آیتم دیجیتالی منحصربه‌فرد بر روی بلاک چین می‌گردد.

شاید با مطالعه این مطلب این سوال ذهن شما را به خود مشغول سازد که چه نیازی به مینت NFT وجود دارد؟ پاسخ این سوال به هدف مینت NFT گره خورده است. در اصل کاربران و سازندگان توکن‌های غیرقابل تعویض، با منیت NFT بر روی بلاک چین، اصالت و مالکیت همیشگی NFT مورد نظر را برای خود به ثبت می‌رسانند و به بیان بهتر، مینت NFT شروع تغییر ناپذیری اصالت توکن مورد نظر محسوب می‌شود. سازندگان توکن‌های غیرمثلی (Creators) با مینت NFT علاوه بر آن که به اثبات نادر بودن و اصالت آثار خود می‌پردازند، از حقوق ویژه‌ای نیز برخوردار می‌گردند، به طوری که در کلیه معاملات بعدی که بر روی این توکن غیرمثلی صورت می‌گیرد، درصدی از مبلغ معامله به حساب سازندگان آن واریز می‌گردد.


نقش بلاک چین‌ها در مینت NFT

احتمالا تاکنون با جملاتی مثل این که «توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) به وسیله یک قرارداد هوشمند که مالکیت این دارایی‌های دیجیتالی را در بلاک چین ثبت می‌نمایند، ضرب می‌شوند» مواجه شده‌اید؛ چنین جملاتی به دلیل استفاده از برخی اصلاحات تخصصی نظیر قرارداد هوشمند (Smart Contract) و بیان غیرشیوا، چندان کمکی به ما در شفاف سازی نقش بلاک چین‌ها در مینت NFT نمی‌کنند و به همین علت در این بخش ما قصد داریم با بیانی ساده‌تر به بازگویی نقش کلیدی بلاک چین‌ها در مینت NFT، بپردازیم. تصور کنید که شما یک فایل دیجیتالی (مثلا یک تصویر یا ویدئو) دارید و می‌خواهید این فایل دیجیتالی را به NFT تبدیل کرده و با فروش آن به کسب درآمد دلاری برسید.

برای چنین کاری در قدم اول باید فایل دیجیتالی مورد نظر را به بخشی از یک بلاک چین تبدیل کنید؛ علت چنین امری وجود دفاتر کل توزیع شده در شبکه‌های بلاک چینی است که به دلیل ماهیت غیرمتمرکز آن عملا امکان هیچگونه دستکاری و تغییر در اطلاعات آن وجود ندارد و ثبت NFT در چنین دفاتری تضمین کننده اثبات مالکیت شما خواهد بود و می‌توانید از حق امتیاز معاملات بعدی این NFT نیز برخوردار شوید. پس از قرارگیری توکن غیرمثلی مورد نظر در چرخه توکن‌های موجود در بلاک چین مورد نظر، امکان فروش NFT و حتی ردیابی مالکیت آن برای شما امکان‌پذیر خواهد بود و به طور خلاصه خود فرآیند مینت NFT به ذخیره توکن‌های غیرمثلی در یک شبکه بلاک چینی مربوط می‌شود.


بهترین بلاک چین‌ها برای مینت NFT

حال که با مطالعه مطالب فوق متوجه این واقعیت شدید که مینت NFT در واقع به فرآیند ذخیره‌سازی توکن‌های غیرمثلی در یک شبکه بلاک چینی مربوط می‌شود، در این بخش از مقاله قصد داریم تا به معرفی بهترین بلاک چین‌های فعال در این حوزه بپردازیم که این بلاک چین‌ها به شرح زیر هستند:


بلاک چین اتریوم (Ethereum)

ضرب و مینت NFTها به وسیله قراردادهای هوشمند در بلاک چین‌ها انجام می‌گیرد و جالب است بدانید که مفهوم قرارداد هوشمند اولین بار به وسیله ویتالیک بوترین، خالق شبکه بلاک چینی اتریوم، مطرح گردید و شاید بتوان چنین ادعا کرد که دنیای کریپتوکارنسی به ویژه بخش مربوط به توکن‌های غیرمثلی آن همواره مدیون این شبکه بلاک چینی خواهد بود. بلاک چین اتریوم را می‌توان محبوب‌ترین شبکه بلاک چینی مورد استفاده در حوزه NFT به شمار آورد که حتی کارمزد بالای شبکه نیز نتوانسته است از این میزان محبوبیت بکاهد. در این شبکه بلاک چینی از دو استاندارد برای ساخت و مینت NFTها استفاده می‌شود؛ اولین استاندارد آن، ERC-721 نام دارد که عموما از آن برای ساخت کالکشن‌های آواتاری (PFP) و یک به یک (۱/۱) مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طرف دیگر ماجرا، استاندارد ERC-1155 وجود دارد که از آن برای ساخت کالکشن‌هایی با متادیتا یکسان استفاده می‌شود.

بلاک چین سولانا (Solana)

یکی از سریع‌ترین و کم هزینه‌ترین شبکه‌های بلاک چینی موجود در حوزه NFT، شبکه سولانا است که دارای بالاترین تعداد تراکنش در ثانیه (TPS) می‌باشد. در حال حاضر با اجرای آپدیت «State Compression» از سوی شبکه سولانا، این شبکه به بهترین بلاک چین برای مینت NFT تبدیل شده است؛ چراکه کارمزد دریافتی این شبکه بلاک چینی در مقایسه با سایر بلاک چین‌ها در سطح حداقلی قرار داشته و استفاده از آن برای سازندگان NFT بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. به طور کلی حجم فروش کلی توکن‌های غیرمثلی شبکه سولانا چیزی در حدود ۴ میلیارد دلار برآورد شده است که از این حیث جایگاه سوم را در میان بلاک چین‌های فعال در این حوزه به خود اختصاص داده است.

پالیگان (Polygon)

با ظهور قراردادهای هوشمند و کاربرد آن‌ها در دنیای کریپتوکارنسی، محبوبیت شبکه اتریوم به قدری ارتقا یافت که هجوم کاربران به سمت این شبکه بلاکچینی، آن را با مشکلات مقیاس‌پذیری مواجه ساخت؛ چنین مسئله‌ای نه تنها موجب کاسته شدن از سرعت پردازش تراکنش‌ها گردید، بلکه کارمزد شبکه را نیز افزایش داد. بروز چنین مشکلاتی سبب شد تا تیم توسعه‌دهنده اتریوم به سراغ راه‌حل‌های جانبی بروند که پالیگان یکی از آن‌هاست. پالیگان (Polygon) در اصل زنجیره جانبی (Sidechain) شبکه اتریوم محسوب می‌گردد که با هدف حل مشکلات مقیاس‌پذیری آن ایجاد شده است.

پالیگان توانسته است توجه بسیاری از برندهای محبوب جهانی نظیر ردیت، کوکاکولا، متا، دیزنی و استارباکس را به سمت خود جلب نماید و این کمپانی‌های بزرگ برای اولین بار، کالکشن‌های NFT خویش را بر روی شبکه پالیگان مینت کردند. جالب است بدانید که پرفروش‌ترین کالکشن NFT این شبکه، کالکشن «ZED RUN Legacy» نام دارد که حدودا ۲۰۰ میلیون دلار از مجموع حجم فروش این شبکه در حوزه NFT را به خود اختصاص داده است.

مینت NFT؛ مقدمه‌ای ضروری برای ورود به دنیای توکن‌های غیرمثلی

اگر به دنبال این هستید که با ساخت توکن‌های غیرمثلی، به درآمدهای نجومی دلاری دست پیدا کنید، در چنین حالتی باید بدانید که مینت NFT مهم‌ترین فرآیندی است که در طول این مسیر با آن مواجه خواهید شد. با توجه به اهمیت مینت NFT و ابهامات موجود در پیرامون این مفهوم نوظهور، ما این مقاله را به معرفی و بررسی دقیق مینت NFT اختصاص دادیم و همان طور که در مطالب فوق مشاهده کردید، مینت NFT به فرآیند ساخت و ذخیره‌سازی توکن‌های غیرمثلی به وسیله قرارداد هوشمند در شبکه‌های بلاک چینی اطلاق می‌شود و شما می‌توانید با استفاده از بلاک چین‌های اتریوم، سولانا و پالیگان که در نوع خود برای مینت NFT، بهترین محسوب می‌شوند، توکن‌های غیرمثلی ساخته و با فروش آن‌ها کسب درآمد کنید. ناگفته نماند که اگر در ارتباط با ماهیت و چیستی مینت NFT یا بهترین بلاک چین‌های فعال در این حوزه سوالی دارید که به پاسخ آن در این مقاله اشاره‌ای نشده است، می‌توانید سوال خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت به سوال شما پاسخ دهند.

منبع: کیف‌پول

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا