کسب و کار هوشمند در ایرانگزارش

شرایط وام به استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش بنیان از بانک‌ها تامین مالی کنند؟

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

یکی از راه‌های تامین مالی استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان دریافت وام از بانک‌هاست، اما کارشناسان این حوزه معتقدند که استارتاپ‌ها پیش از این که به سراغ وام‌ها بروند باید برای جذب سرمایه تلاش کنند.

استارتاپ‌های شرکت‌های دانش بنیان برای شروع به فعالیت خود به تامین مالی نیاز دارند که از طریق وام بانک‌ها و سرمایه‌گذاران می‌توانند سرمایه مدنظر خود را به‌دست بیاورند.

اکثر کارآفرینان خود دارای سرمایه نبوده و سرمایه آنان فکر، ایده و تخصص آنهاست که اگرچه سرمایه اصلی یک استارتاپ است، اما یکی از مهم‌ترین نیازهای تمامی استارتاپ‌ها برای شروع و توسعه فعالیت‌های خود و تجاری‌سازی ایده‌ها و جذب سرمایه‌گذار و منابع مالی است. در ایران نیز، هم سرمایه‌گذاران و هم دولت با ارائه طرح‌هایی قصد فراهم کردن منابع مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها دارند.

  ” اقتصادالکترونیکی“آخرین و به روزترین محتوی در اقتصاددیجیتال

تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان از بانک‌ها

برنامه دولت برای حمایت‌ از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان با تصویب قانون «حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات» در سال ۱۳۸۹ آغاز شد.

در این قانون موضوعات مهمی نظیر تشکیل کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی و ارائه معافیت‌های مالیاتی و گمرکی به شرکت‌های دانش‌بنیان مورد تاکید قرار گرفت.

پس از وضع این قانون صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تشکیل شد که با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و بانک‌های عامل، به تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام کند. این حمایت‌ها متشکل از تسهیلات مالی، ضمانت نامه، سرمایه گذاری و توانمند سازی (کمک بلاعوض) است.

صندوق نوآوری و شکوفایی بنا بر آئین نامه‌های خود، موظف است برای طرح‌ها و شرکت‌هایی که نیازمند دریافت وام کم بهره هستند، بنا به طرح تجاری (Business Plan) ارائه شده تا سقف ۳۰ میلیارد تومان سرمایه اختصاص دهند.

نرخ بهره این وام در حالت عادی و بر اساس قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان باید ۵ تا ۶ درصد از نرخ مصوب بانکی کمتر باشد. در حال حاضر، بانک‌های داخلی بنا بر تصویب بانک مرکزی وام‌ها را با نرخ بهره ۱۸ درصد به متقاضیان اعطا می‌کنند. به همین دلیل صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت بیشتر از شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان وام با نرخ بهره ۱۲ درصد اعطا می‌کند.(مهر)

براساس اعلام بانک مرکزی طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۰ به ۱۱۷۶ شرکت دانش بنیان معادل ۵۱ هزار میلیارد تومان پرداخت شد که نسبت به ده ماهه ۱۳۹۹ معادل ۱۲۶/۹ درصد افزایش داشته است.

با این حال، کارشناسان معتقدند که استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان پیش از اینکه به گرفتن وام از بانک‌ها و صندوق نوآوری روی بیاورند، تلاش کنند که تامین مالی را از راه‌های دیگری مانند جذب سرمایه‌گذار خصوصی و جمعی انجام دهند.

وام دولت به استارتاپ‌ها از طریق صندوق نوآوری

در چند وقت اخیر که اینترنت در کشور به شدت محدود شد، بسیاری کسب‌وکارها، به‌ویژه استارتاپ‌ها با مشکلات شدیدی روبه رو شدند و به همین علت دولت تصمیم گرفت که برای استارتاپ‌ ها و کسب‌وکارهای آسیب دیده وام با نرخ‌های کم بهره در نظر بگیرد.

در آبان ماه امسال، معاون علمی رئیس جمهوری اعلام کرد که معاونت علمی برنامه‌ای دارد که از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌هایی که در حوادث اخیر متضرر شدند حمایت کند.

به‌دنبال این خبر، وزارت ارتباطات از بسته حمایت از کسب‌وکارهای مجازی رونمایی کرد که شامل ۳۰ طرح حمایت دولتی از کسب‌وکارهای آسیب‌دیده می‌شود. یکی از این حمایت‌ها اعطای تسهیلات کم بهره توسط صندوق نوآوری و شکوفایی به کسب‌وکارهایی است که در مدت قطعی اینترنت متحمل خسارت شده‌اند.

پایه و اساس حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی بر مبنای اعطای تسهیلات است و شامل آن دسته از شرکت‌های دانش‌بنیانی است که در یکی از چهار حوزه پلتفرم‌های کاربردی و کسب‌وکاری، نرم‌افزارهای محتوا محور، آموزش مجازی یا صنعت بازی‌های اینترنتی مشغول به فعالیت هستند و بازاریابی و فروش محصولات آنها از طریق پلتفرم‌های خارجی صورت گرفته است، اما به دلیل بروز محدودیت‌های اخیر در اینترنت کشور با مشکل مواجه شده‌اند.

شرایط دریافت وام از صندوق نوآوری و شکوفایی طبق  قانون حمایت از دانش‌بنیان‌ها با نرخ بهره ۱۲ درصد برای هر شرکت تا ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است که با نرخ ترجیحی و به‌صورت یکجا پرداخت شده و در یک دوره ۱۲ ماهه بازپرداخت می‌شود.

با وجود این، استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان باید ابتدا به سراغ جذب سرمایه بروند، چراکه ماهیت ریسکی استارتاپ‌ها بر اساس این است که امکان شکست ایده وجود دارد. بنابر این شرایط جذب سرمایه می‌تواند گزینه بهتری برای استارتاپ ها باشد.

منبع: تجارت نیوز

“فناوری هوشمند” رسانه تخصصی انقلاب صنعتی چهارم

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا