مقالات فناوری مالی

برترین استارتاپ‌های فین‌تکی (Fintech) در ایران و جهان

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

فین‌تک (فناوری مالی) یک اصطلاح فراگیر است که به نرم‌افزار، برنامه‌های کاربردی تلفن همراه و سایر فناوری‌هایی که برای بهبود و خودکارسازی اشکال سنتی مالی برای کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان ایجاد شده‌اند، اشاره دارد.

فین‌تک می‌تواند همه چیز را از برنامه‌های پرداخت موبایلی ساده گرفته تا شبکه‌های بلاک‌چین پیچیده شامل تراکنش‌های رمزگذاری شده را شامل شود. برای آشنایی با فین تک با ما همراه بمانید تا علاوه بر بررسی این مفهوم و نمونه‌های موفق آن در سطح جهان، بهترین فین تک‌های موفق ایرانی را هم به شما معرفی کنیم.

منظور از فین تک چیست؟

برای ارائه یک تعریفی ساده از فین تک باید بگوییم که این اصطلاح هر کسب‌وکاری را توصیف می‌کند که از فناوری برای اصلاح، بهبود یا اتوماسیون خدمات مالی برای دیگر مشاغل یا مصرف‌کنندگان استفاده می‌کند. برخی از نمونه‌ها عبارت‌اند از بانکداری تلفن همراه، خدمات پرداخت همتا به همتا (مانند Venmo، CashApp)، مدیران سبد خودکار (مانند Wealthfront، Betterment)، یا پلتفرم‌های معاملاتی مانند Robinhood. همچنین می‌تواند برای توسعه و تجارت ارزهای دیجیتال (به عنوان مثال، بیت کوین، دوج کوین، اتر) هم اعمال شود.

فین تک چگونه کار می‌کند؟

گرچه فین‌تک یک مفهوم چند وجهی است، اما می‌توان به درک قوی از عملکرد آن دست پیدا کرد. فین‌تک تراکنش‌های مالی را برای کاربران یا صاحبان کسب‌وکارها تسهیل می‌کند و این عملیات‌ها را در دسترس‌تر و عموما مقرون به صرفه‌تر خواهد کرد. همچنین می‌تواند برای شرکت‌ها و خدماتی اعمال شود که از هوش مصنوعی، داده‌های بزرگ و فناوری بلاک‌چین رمزگذاری شده برای تسهیل تراکنش‌های بسیار ایمن در میان یک شبکه داخلی استفاده می‌کنند.

به طور کلی، فین‌تک تلاش می‌کند تا فرآیند تراکنش را ساده‌تر کند و مراحل غیرضروری بالقوه را برای همه طرف‌های درگیر حذف کند. به عنوان مثال، در نمونه‌های جهانی یک سرویس تلفن همراه مانند Venmo یا CashApp به شما امکان می‌دهد در هر زمانی از روز به حساب افراد دیگر پول پرداخت کنید و وجوه را مستقیما به حساب بانکی مورد نظر آنها ارسال نمایید. با این حال، اگر به جای آن پول نقد یا چک پرداخت کرده باشید، گیرنده باید برای واریز پول به بانک برود.

بهترین فین تک‌های موفق جهانی

برای آشنایی با فین تک باید نمونه‌های مهم آن را بشناسید تا عملکرد این سیستم را بهتر درک کنید. شرکت فین تک پی پل (Paypal) یکی از موفق‌ترین مجموعه‌ها در این زمینه است که حتما با نام آن آشنا هستید. شرکت Paypal، با ارزش بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار، یکی از پلتفرم‌های پرداخت دیجیتال ارزشمند در جهان است. این شرکت امکان تجارت جهانی در چندین پلتفرم و دستگاه را برای کاربران آسان کرده و فرصت‌های خرید جدیدی را هم برای مصرف کنندگان و کسب‌وکارها در سراسر جهان فراهم می‌کند.

این شرکت در سال ۱۹۹۸ تأسیس شد و هدف اصلی آن، دموکراتیک کردن خدمات مالی و توانمندسازی افراد و کسب‌وکارها برای ورود به سیستم تبادل مالی بود. کاربران می‌توانند با بیش از ۲۵ نوع ارز مختلف در بیش از ۲۰۰ کشور جهان پول دریافت کنند. علاوه بر این، Paypal خدمات و محصولات متنوعی را برای تسهیل فرایند پرداخت مانند صورت‌حساب آنلاین و پذیرش کارت اعتباری ارائه می‌دهد.

در کنار پی پل، Rapyd هم یک شرکت فین‌تک است که در خدمات پرداخت جهانی تخصص دارد. از طریق پلتفرم Rapyd، مشتریان می‌توانند وجوه خود را از طریق کارت‌های نقدی/اعتباری، حواله‌های بانکی، کیف پول دیجیتال و پول نقد به سراسر مرزهای کشور ارسال کنند.

Rapyd پرداخت‌ها را در بیش از ۱۹۰ کشور انجام می‌دهد و برای کاهش هزینه تراکنش و کارمزدهای ارز خارجی (FX) در مقایسه با سیستم بانکداری سنتی کار می‌کند.

Rapyd طی چند سال گذشته با خرید شرکت‌هایی در آسیا و اروپا گسترش یافته است. ارزشی معادل ۱۵ میلیارد دلار از سرمایه گذاران در اوایل سال ۲۰۲۲ دریافت کرد که ارزش بازار خود را شش برابر در یک سال افزایش داد. Rapyd باارزش‌ترین فین تک و با بهترین شرکت خصوصی فعال در این زمینه است.

بهترین فین تک‌های موفق ایرانی

بعد از آشنایی با فین تک در سطح جهانی حتما نمونه‌های ایرانی این نوع سیستم را هم به یاد خواهید آورد. یکی از این شرکت‌های فین تک ایرانی آسان پرداخت (با نام اختصاری آپ)، است که در سال ۱۳۸۸ تأسیس شده و با مجوز بانک مرکزی ایران فعالیت خود را آغاز کرد. در تاریخ ۲۶ مهرماه ۱۳۹۵، سهام این شرکت در بورس عرضه شد. پلتفرم آپ، یک اپلیکیشن موبایلی است که بر روی سیستم عامل‌های اندروید و iOS قابل دانلود و نصب است. کاربران با داشتن رمز دوم کارت بانکی، می‌توانند از خدمات مختلف ارائه شده در این پلتفرم بهره ببرند.

خدمات ارائه شده توسط این سامانه شامل موارد مانند شارژ اینترنت، انجام عملیات کارت به کارت، شارژ قبض، مشاهده موجودی حساب، پرداخت قبوض خدماتی، پرداخت قبوض موبایل، امکان نیکوکاری، خدمات خودرو، بیمه تله‌پرداز، عضویت در کلوپ آپ، سرمایه گذاری، امتیازگیری و پرداخت عیدی است.

شرکت فین تک زرین پال که در سال ۱۳۸۹ تأسیس شد هم نمونه موفق دیگری است که باید به آن اشاره کنیم. زرین پال یک درگاه اینترنتی است که با ایجاد یک بستر امن و مطمئن، توانسته است سرعت و راحتی فرایند پرداخت را برای خریداران و فروشندگان فراهم کند.

این شرکت خدمات خود را در ۶ حوزه مختلف ارائه می‌دهد. زرین گیت، زرین کارت، زرین لینک، ضمانت پرداخت، لینک شخصی، اپلیکیشن موبایل و مک و ویندوز، کیف پول الکترونیکی و مسیردهی هوشمند به کاربران از جمله خدماتی هستند که این شرکت ارائه می‌دهد.

آشنایی با فین تک دونگی؛ امن‌ترین پلتفرم برای سرمایه گذاری

تا به اینجا سعی کردیم تا تعریف و عملکرد فین تک آشنا شویم و فعالیت چند شرکت ایرانی و خارجی را بررسی کنیم. با نکاتی که برای آشنایی با فین تک ارائه شد، به این نتیجه می‌رسیم که امنیت و امکان خودکارسازی فرایندها دو مؤلفه اصلی در این سیستم هستند. به یاد داشته باشید که دونگی با تکیه بر همین دو اصل امکان سرمایه‌گذاری علاقه‌مندان را تسهیل کرده است.

برای آشنایی بیشتر با این شرکت به یاد بسپارید که روش کار این مجموعه کراودفاندینگ (Crowdfunding) است. تأمین مالی جمعی یا کراودفاندینگ، روشی نوین است که با استفاده از اینترنت و پلتفرم‌های آنلاین، افراد را به همکاری مالی در پروژه‌ها، کسب‌وکارها و ایده‌های جدید برای کارآفرینی ترغیب می‌کند. در این روش، صاحبان پروژه‌ها و کارآفرینان با ارائه طرح‌های معتبر، افراد را به سرمایه‌گذاری در پروژه خود تشویق می‌کنند.

افراد می‌توانند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از طریق پلتفرم‌های آنلاین و وب‌سایت‌های مخصوص مانند دونگی در پروژه سرمایه‌گذاری کنند. هدف اصلی کراودفاندینگ، تأمین سرمایه و منابع مالی برای شروع یک پروژه جدید، توسعه کسب‌وکار، تحقق ایده‌های نوآورانه و حمایت از مسائل اجتماعی و محیطی است. علاوه بر جذب سرمایه، این روش باعث ایجاد ارتباط نزدیک‌تری بین کارآفرینان و حامیان پروژه می‌شود و جامعه‌ای از افراد مشتاق را (به دور از محدودیت‌های جغرافیایی) برای پشتیبانی مالی از پروژه‌ها و کسب‌وکارها جذب می‌کند.

دو مؤلفه فین تک در دونگی

با این تفاسیر، پلتفرم دونگی شرایطی را برای سرمایه گذاران فراهم می‌کند که به صورت امن و مدرن بتوانند سرمایه خود را به طور خودکار پیش ببرند. این پلتفرم به سرمایه گذاران امکان می‌دهد تا بدون نیاز به ورود مکرر به سایت، سرمایه‌گذاری خود را انجام دهند. کافی است که سرمایه گذار حساب خود را شارژ کند تا سرمایه او روی طرح‌های جدید اعمال شود. برای این کار در همان ورود اولیه الگوی سرمایه گذاری خود را تعریف کرده و همه چیز را به دونگی می‌سپارد.

برای آشنایی با فین تک به این روش، باید بدانید که دونگی امنیت کاملی را برای سرمایه گذاران فراهم می‌کند تا از روش‌های مدرن و امن برای سرمایه گذاری استفاده کنند. با استفاده از این پلتفرم، سرمایه گذاران قادر خواهند بود تا سرمایه خود را به طور خودکار و بدون نیاز به دخالت دستی مدیریت کنند.

جمع بندی مبحث آشنایی با فین تک

در مجموع، فین‌تک سیستمی وابسته به مسائل «مالی» و «تکنولوژی» است و هر نرم‌افزار یا فناوری‌ را تحت پوشش قرار می‌دهد که به افراد یا کسب‌وکارها اجازه می‌دهد به صورت دیجیتال به امور مالی خود دسترسی پیدا کرده و آنها را مدیریت کنند. افراد با استفاده از این سیستم می‌توانند بینشی در مورد امور مالی خود کسب کنند یا تراکنش‌های مالی انجام دهند.

با این تفاسیر، پلتفرم دونگی هم شرایطی را فراهم می‌کند که سرمایه گذاران بتوانند با اطمینان و امنیت کامل، سرمایه خود را به صورت خودکار در طرح‌های جدید سرمایه گذاری کنند و بدون نیاز به ورود مجدد به سایت و فقط با شارژ حساب خود پیش بروند. در نتیجه با استفاده از شرایط مدرنی که در اختیار دارند، برای رشد سرمایه خود برنامه‌ریزی خواهند کرد.

منبع: نوداقتصادی

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا