ارزدیجیتال

مدیرعامل مسترکارت: بیت کوین نمی‌تواند به افراد محروم از بانکداری کمک کند

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

ریحانه کاظمیان مقدم؛ ارز دیجیتال

مدیرعامل مستر کارت بر این باور است که بازار بیت کوین بیش از حد بی‌ثبات است و نبود شفافیت در آن باعث می‌شود که نتوان آن را در بین خدمات مالی و اقتصادی جای داد؛ به‌گفته وی، به همین دلیل، این ارز دیجیتال نمی‌تواند به افراد محروم از خدمات بانکی کمک کند.

به گزارش کوین تلگراف، اجی بانگا (Ajay Banga)، مدیرعامل مستر کارت، در جریان کنفرانس مجمع جهانی فورچن (Fortune Global Forum) که روز سه‌شنبه برگزار شد، اظهار داشت که بیت کوین به‌دلیل نوسانات زیادی که دارد، نمی‌تواند شبکه ارزی گسترده‌ای برای افراد محروم از خدمات بانکی باشد. او ناشناخته‌بودن خالق این ارز دیجیتال را نیز مسئله‌ای نگران‌کننده برشمرد. او ضمن بیان این موضوع که ارزهای دیجیتال ملی داستانی جداگانه دارند، توضیح داد:

وجود نوسان و همچنین، نبود شفافیت در مورد هویت خالق این ارز دیجیتال دلیل این مسئله است که بیت کوین را قبول ندارم. با این حال، بنا به دلایلی که مطرح کردم، طرفدار ارزهای دیجیتال ملی هستم.  

همچنین، بانگا اعلام کرد که مسترکارت کتابخانه خصوصی کاملی در رابطه با ارزهای دیجیتال ملی دارد که می‌تواند علت خوش‌بینی او نسبت به این نوع ارز دیجیتال باشد.

علاوه بر این، از بانگا در مورد بیت کوین به‌عنوان راه‌حلی بالقوه برای ورود به حوزه اقتصاد و امور مالی سؤال شد. او اظهار داشت که این ارز دیجیتال صلاحیت و ویژگی‌های لازم را برای ارائه خدمات به افراد محروم از خدمات بانک‌داری ندارد. در ادامه، بانگا مثال عجیبی از بطری‌های کوکاکولا برای تأیید نکته خود در خصوص نوسانات قیمت بیان کرد:

اگر فردی محروم از خدمات بانک‌داری از بیت کوین استفاده کند، شبیه به این است که فردی طردشده از فضای مالی و معاملاتی وارد معاملات با ارزی شود که هر واحد آن، امروز معادل با ۲ بطری کوکاکولا و فردا معادل با ۲۱ بطری کوکاکولا است. بیت کوین افراد محروم از خدمات بانک‌داری را وارد جریان اقتصاد نمی‌کند؛ بلکه، آنها را از سیستم مالی می‌ترساند.

به‌عقیده بانگا، در صورتی ‌که ارزهای فیات تبدیل به ارزهای دیجیتال شوند، می‌توانند به «جریان معاملات بین‌المللی» کمک کنند. با این حال، او همچنین افزود که کمک به «ورود افراد به فضای اقتصاد» مسئله کاملاً متفاوتی است.

او سال‌هاست که موضع سخت‌گیرانه‌ای در مورد نبود شفافیت در بازار ارزهای دیجیتال اتخاذ کرده است. در سال ۲۰۱۷، بانگا تمام ارزهای غیردولتی را بی‌فایده خواند و حتی در سال ۲۰۱۸، این ارزها را به «مارهایی» تشبیه کرد که «شایستگی» تبدیل‌شدن به یک واسطه معاملاتی را ندارند.

با این حال، طبق اطلاعیه عمومی مسترکارت، این شرکت آماده همکاری با تمام ارزهای دیجیتال دولتی است.

در سال ۲۰۱۹، با مشارکت در پروژه لیبرای فیس بوک، مسترکارت موضع مثبت‌تری در مورد ارزهای دیجیتال نشان داد. اما، در اکتبر سال گذشته (مهر ۹۸)، ارائه‌دهنده خدمات پرداخت این پروژه، به‌همراه ویزا (Visa)، استرایپ (Stripe) و پی‌پل (Paypal)، از لیبرا جدا شدند. آنها یکی از دلایل اصلی این قطع همکاری را شفاف نبودن این پروژه اعلام کردند.

مدیرعامل مسترکارت برای اثبات عقیده خود در مورد ارزهای دیجیتال ملی تأیید کرد که این شرکت «میزان قابل‌توجهی پول» در حوزه ارز دیجیتال ملی سرمایه‌گذاری کرده است. بانگا افزود:

امروز، ما یکی از بزرگ‌ترین دارندگان مجوز قانونی فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال ملی هستیم.

به‌گفته بانگا، فضای باز قانون‌گذاری در حوزه ارز دیجیتال ملی که در سپتامبر سال جاری (شهریور) توسط مسترکارت منتشر شد، به بانک‌های مرکزی و بانک‌های تجاری اجازه می‌دهد تا از ارزهای دیجیتال ملی برای مواردی همچون «جریان معاملات برون‌مرزی» استفاده کنند. فضای باز قانون‌گذاری به محیطی ایمن و تحت کنترل برای آزمایش نوآوری‌های حوزه نرم‌افزار گفته می‌شود. با این همه، هنوز مشخص نیست که کدام بانک‌ از این ابزار استفاده می‌کند.

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا