امنیت ارز دیجیتالامنیت اقتصاد دیجیتالبیت‌کوین

ماجرای سانسور تراکنش‌ها در بلاک‌چین بیت‌کوین چیست؟

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

 آیا شبکه بیت‌کوین سانسورپذیر است؟ این سوالی است که ممکن است ذهن علاقه‌‌‌‌‌‌مندان به بیت‌کوین را درگیر کرده‌باشد، درحالی‌که بسیاری معتقدند بلاک‌چین بیت‌کوین بنیانی غیرمتمرکز دارد و سانسور نمی‌شود، یکی از توسعه‌‌‌‌‌‌دهندگان به‌تازگی مقاله‌‌‌‌‌‌ای منتشر کرده و در آن به ۶تراکنشی که مشکوک به سانسور‌شدن هستند، اشاره کرده‌است.

بر اساس این مقاله، برخی از استخرهای استخراج بعضی از تراکنش‌های مرتبط با آدرس‌‌‌‌‌‌های لیست تحریمی OFAC را سانسور می‌کنند؛ اتفاقی که به چشم ماکسیمالیست‌‌‌‌‌‌های بیت‌کوین ممکن است به ضرر غیرمتمرکز بودن این شبکه بلاک‌چینی منجر شود.

این توسعه‌‌‌‌‌‌دهنده پروژه‌ای با نام ماینینگ پول‌آبزرور (miningpool-observer) طراحی کرده که هدف آن شناسایی تراکنش‌هایی است که می‌توانستند توسط استخرهای استخراج تایید شوند. داده‌های این پروژه نشان می‌دهد در ماه سپتامبر و اکتبر ۶تراکنش از آدرس‌هایی که در لیست تحریمی OFAC قرار دارند، توسط استخرهای استخراج مختلف تایید نشده‌‌‌‌‌‌اند.

به گفته این توسعه‌‌‌‌‌‌دهنده، ۴ تا از این تراکنش‌ها احتمالا عمدا سانسور شده‌اند و ۲ تای دیگر احتمالا به دلایل دیگری مثل در اولویت نبودن در بلاک قرار نگرفته‌‌‌‌‌‌اند. یکی از این بلاک‌‌‌‌‌‌ها توسط استخر ViaBTC، یکی دیگر توسط Foundry USA و ۴ بلاک دیگر توسط استخر F۲Pool استخراج شده‌اند. منظور از تراکنش‌های تحریم‌‌‌‌‌‌شده توسط OFAC، آن دسته از تراکنش‌هایی است که مبدا یا مقصد آنها آدرس‌هایی است که توسط اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌‌‌‌‌‌داری آمریکا تحریم شده‌اند.

دلایل متعددی برای شامل‌نشدن یک تراکنش در یک بلاک وجود دارد. به‌طور کلی، تراکنش‌ها به‌طور یکسان در شبکه توزیع نمی‌شوند و هیچ پول جهانی برای انتخاب تراکنش‌ها وجود ندارد و هر نودی مجموعه‌‌‌‌‌‌ای از تراکنش‌های معتبر خود را مشاهده می‌کند. علاوه‌بر این، استخرهای استخراج می‌توانند تراکنش‌هایی که کارمزد بالاتری پرداخت می‌کنند را در اولویت قرار دهند و برخی از تراکنش‌ها را از اولویت خارج یا آنها را سانسور کنند.

ذکر این نکته ضروری است که استخرهای استخراج در انتخاب تراکنش‌ها و تایید آنها آزاد هستند و می‌توانند به خواست خود هر تراکنشی را تایید نکنند، با این حال برای بررسی سانسورپذیری بیت‌کوین مهم است بفهمیم کدام استخرها این کار را انجام می‌دهند. این توسعه‌‌‌‌‌‌دهنده نتیجه گرفته‌است احتمالا ViaBTC و Foundry تراکنش‌های آدرس‌هایی که توسط OFAC در لیست تحریم قرارگرفته‌‌‌‌‌‌اند را سانسور نکرده‌‌‌‌‌‌اند؛ اما احتمالا این تراکنش‌ها توسط استخر F۲Pool سانسور شده‌اند.

واکنش بنیان‌گذار F۲Pool به انتقادات

استخر استخراج بیت‌کوین جایی است که ماینرها قدرت پردازشی خود را به آن اختصاص می‌دهند و در کنار یکدیگر، برای تایید تراکنش‌ها و استخراج بلاک فعالیت می‌کنند. هدف از پیوستن به استخرهای استخراج، داشتن جریان درآمدی پایدارتر است؛ چراکه هرچه هش‌‌‌‌‌‌ریت بالاتر برود، احتمال استخراج بیت‌کوین نیز افزایش می‌‌‌‌‌‌یابد.

از آنجا‌که استخرهای استخراج بخش زیادی از هش‌‌‌‌‌‌ریت شبکه بیت‌کوین را کنترل می‌کنند، تصمیمات آنها می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای را به‌همراه داشته‌باشد. شایان ذکر است ماینرها موظف به فعالیت در یک استخر استخراج خاص نیستند و به‌سادگی می‌توانند استخر خود را تغییر دهند.

بر اساس داده‌های بلاک‌چین دات‌کام، استخر F۲Pool، سال‌گذشته حدود ۱۴‌درصد از بلاک‌‌‌‌‌‌های بلاک‌چین بیت‌کوین را استخراج کرده که پس از Foundry USA با ۳۰‌درصد و AntPool با ۲۲‌درصد، در رده سوم قرار گرفته‌است.

در واکنش به انتقادات گسترده جامعه رمزارزها از سانسور عامدانه تراکنش‌های بیت‌کوین، چون وانگ (Chun Wang)، یکی از بنیان‌گذاران F۲Pool در شبکه اجتماعی X نوشت: چرا وقتی من از تایید تراکنش‌های آن جنایتکاران، دیکتاتورها و تروریست‌‌‌‌‌‌ها خودداری می‌کنم تعجب می‌کنید؟ من کاملا حق دارم تراکنش‌های ولادیمیر پوتین و شی‌جین‌پینگ را تایید نکنم. اینطور نیست؟

البته این توییت کمی بعد از صفحه وانگ حذف شد. وی کمی بعد در توییت دیگری نوشت: یک سیستم مقاوم در‌برابر سانسور باید طراحی شود تا از سانسور در سطح پروتکل جلوگیری کند، نه اینکه بر هرکدام از مشارکت‌‌‌‌‌‌کنندگان شبکه برای عملکرد باوجدان تکیه کنیم.

وی افزود: اینترنت و TCP/IP در این مورد شکست‌خورده‌‌‌‌‌‌اند و بیت‌کوین باید از این شکست درس بگیرد. وانگ چند ساعت بعد در توییت دیگری گفت: فعلا پچ سانسور تراکنش‌ها را غیرفعال می‌کنیم تا زمانی‌که جامعه به اجماع جامع‌‌‌‌‌‌تری در رابطه با این موضوع دست‌یابد. در واکنش به این توییت، یکی از کاربران نوشت: جامعه برای مدت طولانی در این مورد اتفاق‌نظر داشته‌است، اما شما آن را انجام نمی‌‌‌‌‌‌دهید.

منبع: رمزارز نیوز

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا