کسب و کار هوشمند در ایران

دولت پیشنهاد معافیت مالیاتی کسب و کارهای فعال روی پلتفرم‌های داخلی را به مجلس ارائه داد

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

کسب و کارهای فعال روی پلتفرم‌های داخلی طبق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ معافیت از مالیات خواهند داشت این بند از لایحه بودجه در دستورالعمل مصوب کارگروه اقتصاد دیجیتال که برای حمایت از پلتفرم‌های داخلی ابلاغ شده بود نیز پیش‌بینی شده بود.

طبق لایحه بودجه سال آینده به منظور حمایت از توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور و تشویق کسب وکارهای اینترنتی به استفاده از سکوهای د اخلی تا پایان سال ۱۴۰۲ کسب و کارهای حقیقی فعال در سکوها یا پلتفرم‌های داخلی مورد تایید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که پرونده مالیاتی ندارند به صورت پلکانی و تا سقف مقرر در ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم معاف از مالیات خواهند بود.

  ” اقتصادالکترونیکی“آخرین و به روزترین محتوی در اقتصاددیجیتال

تا کنون ایتا، روبیکا، سروش پلاس، شیپور و کسبینو به عنوان پلتفرم‌های داخلی مورد حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انتخاب شده‌اند.

طبق ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی می‌تواند برخی از مشاغل و گروه‌های را سالانه تا سقف حداکثر ۳۰ برابر معافیت مالیاتی تعیین شده در بودجه سنوانی از پرداخت مالیات و همچنین تکالیف دیگر از قبیل نگهداری اسناد و مدارک معاف کند. میزان معافیت‌های مالیاتی سالانه تعیین می‌شود.

حال در قانون بوجه سال آینده پیش‌بینی شده که کسب و کارهای داخلی فعال روی پلتفرم‌های داخلی مشمول این قانون قرار گیرند. در مصوبه کارگروه اقتصاد دیجیتال که برای حمایت از پلتفرم‌های داخلی و کسب و کارهای داخلی نیز تنظیم شده بود همین موضوع پیش‌بینی شده بود. بر اساس مصوبه کارگروه اقتصاد دیجیتال نیز  سازمان امور مالیاتی را ملزم کرده بود تا با رعایت ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌هی مستقیم برای کلیه کسب و کارهای مشمول که فاقد سابقه مالیاتی بابت فعالیت‌هایشان در نظام مالیاتی هستند در صورت فعالیت روی پلتفرم‌های داخلی معافیت مالیاتی در نظر بگیرد.

همچنین در لایحه بودجه ۱۴۰۲ پیش‌بینی شده است کسب و کارهایی که روی پلتفرم‌های خارجی فعالیت می‌کنند مشمول مالیات خواهند شد.

در قانون بودجه امسال نیز دریافت مالیات از اینفلوئنسرها پیش‌بینی شده بود اما به نظر می‌رسد تا کنون سازمان امور مالیاتی موفق به دریافت مالیات از این افراد نشده است.

مقرر شده است آیین‌نامه اجرایی این بند ظرف ۲ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون به پیشنهاد مشترک وزارت ارتباطات و اقتصادی تدوین و در نهایت به تصویب هیات وزیران برسد.

به نظر می‌رسد دولت به منظور اطمینان از اجرایی شدن قانون معافیت مالیاتی برای کسب و کارهای فعال روی پلتفرم‌های داخلی علاوه بر اینکه قانون خاصی برای آن تصویب کرده در لایحه بودجه نیز روی آن تاکید کرده‌است.

“فناوری هوشمند” رسانه تخصصی انقلاب صنعتی چهارم

کانال تلگرام رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا