هفته الکترونیکی ۲۰۲۳ UNCTAD؛ تسریع اقتصاد دیجیتال در کشورهای در حال توسعه
مترجم: علیرضا خدائی؛ دانشپژوه در حوزه اقتصاددیجیتال و تحول دیجیتال و مدیر مسئول رسانه اقتصاددیجیتال
به گزارش پایگاه خبری اقتصادالکترونیکی (الکاکو) به نقل از UNCTAD؛ پیشرفت سریع اقتصاد دیجیتال در کشورهای در حال توسعه به “نیازی غیرقابل انکار” تبدیل شده است که نیازمند همکاری قویتر و ظرفیتسازی رهبران سیاسی و تجاری است که در هفته الکترونیکی ۲۰۲۳ UNCTAD در ژنو تا ۸ دسامبر در جریان داشت.
افزایش دیجیتالی شدن باعث شده تا کسب و کارها و مصرفکنندگان به طور فزایندهای به سمت آنلاین حرکت کنند، اما همه کشورها به طور یکسان از منافع آنلاین بهره نبردهاند.
به عنوان مثال، در کشورهای کمتر توسعه یافته (LDC) به طور متوسط تنها ۶ درصد از مردم خرید آنلاین انجام میدهند در حالی که این رقم در اقتصادهای پیشرفته حدود ۶۲ درصد است. البته لازم به ذکر است که کمتر از نیمی از جمعیت کشورهای LDC به پوشش شبکه تلفن همراه ۴G دسترسی دارند که در حمایت از تجارت دیجیتال نقش بسیار مهمی دارد.
در گزارش اخیر UNCTAD بر نیاز فوری به تسریع تجارت الکترونیکی که اصلاحات و سرمایهگذاریها را برای تحقق افزایش حمایت بینالمللی پتانسیل اقتصاد دیجیتال در کشورهای در حال توسعه امکانپذیر میسازد، تأکید شده است.
پدرو مانوئل مورنو، معاون دبیرکل UNCTAD، در جلسهای سطح بالا در ۴ دسامبر با موضوع “پیگیری سریع آینده اقتصاد دیجیتال در کشورهای در حال توسعه“ گفت: “ایجاد اقتصادهای دیجیتالی پررونق در کشورهای در حال توسعه هنوز به پایان نرسیده است و این امر مستلزم اقدامات همه جانبه است تا اطمینان حاصل شود انقلاب دیجیتال فراگیرتر شده و میتواند نتایج توسعهای گستردهتری را ارائه دهد. “
غلبه بر موانع تجارت الکترونیک
برای ایجاد یک اقتصاد دیجیتالی که برای همه کار کند، UNCTAD از ارزیابیهای مستمر آمادگی تجارت الکترونیک استفاده میکند، برنامهای کلیدی به ابتکار eTrade برای پشتیبانی از همه اعضا وشرکا ( بیش از ۳۰ عضو) توسعه جهانی است.
این ارزیابیها به کشورهای در حال توسعه، بهویژه کشورهای LDC کمک میکند تا فرصتها، موانع و راهحلهای سیاستی را برای هدایت تحول دیجیتال و توسعه تجارت الکترونیک تحت هفت ستون اصلی شناسایی کنند.
این ستونها شامل استراتژیهای تجارت الکترونیک، چارچوبهای قانونی و نظارتی، تسهیل تجارت و لجستیک، زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، راه حلهای پرداخت، توسعه مهارتها و دسترسی به منابع مالی است.
تا کنون، ۳۶ کشور از ارزیابیها بهرهمند شدهاند و ۲۸ کشور از آنها اجرای استراتژی یا یک برنامه ملی برای تطبیق تجارت الکترونیک در برنامههای توسعه ملی، برنامهریزی کردهاند.
ارزیابیها نشان میدهد که همکاری نزدیکتر بینالمللی برای کاهش هزینههای پیش روی کشورهای در حال توسعه و در عین حال افزایش قابلیتهای دیجیتالی آنها کلیدی است.
Shamika N. Sirimanne، مدیر فناوری و لجستیک UNCTAD، گفت: “هنوز زمینه قابل توجهی برای ایجاد جامع بزرگتر از شرکای توسعه یافته وجود دارد. انگیزه بسیار قوی در حمایت از اجراهای توصیهای اولویتدار به اندازه ظرفیتهای کشورها برای هماهنگی سیاستهای کارآمد مورد نیاز است تا بطور مؤثر افزایش یابد. “
- بیشتر بخوانیم
- اولویتهای کلیدی تحول دیجیتال برای سال ۲۰۲۴
- تحول دیجیتال ۲۰۲۴: چگونه جلوتر از اختلال بعدی بمانیم
چهار ارزیابی جدید با بینشهای خاص کشور
eWeek ۲۰۲۳ ارزیابیهایی از نحوه عملکرد چهار کشور در حال توسعه – پرو، غنا، موریتانی و مغولستان – در آمادگی تجارت الکترونیکی خود ارائه کرد.
برای پرو، UNCTAD به پیشرفت کشور در استقرار زیرساختهای اتصال دیجیتال و اصلاحات نظارتی برای تشویق رقابت، کاهش هزینهها و افزایش کیفیت اشاره میکند.
این ارزیابی همچنین راههایی را برای کمک به کشور آمریکای جنوبی برای توسعه بازار لجستیک تجارت الکترونیک و دستیابی به ظرفیت مالی بیشتر از طریق پذیرش پرداخت الکترونیکی توصیه میکند.
ارزیابی غنا؛ پتانسیل قوی این کشور برای تجارت الکترونیک را به دنبال سرمایهگذاریهای بزرگ در زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، که ضریب نفوذ اینترنت و ضرفیت مالی را افزایش داد، برجسته میکند. این کشور قصد دارد یک استراتژی ملی تجارت الکترونیکی را برای استفاده از این چشم اندازها توسعه دهد.
در ارزیابی موریتانی که برای انتشار در سال ۲۰۲۴ برنامهریزی شده است، UNCTAD یک بسته سیاستی برای عملیاتی کردن برنامه جاه طلبانه ملی تحول دیجیتال ۲۰۲۲-۲۰۲۵ ارائه میدهد.
ارزیابی از مغولستان بر بهبود مهارتهای ICT، گزینههای پرداخت فرامرزی، لجستیک تجاری و تسهیل تجارت در این کشور محصور در خشکی متمرکز است. مغولستان دارای زیرساخت نسبتاً توسعه یافته فناوری اطلاعات و ارتباطات است، اما هنوز در مراحل اولیه توسعه تجارت الکترونیک است.
منبع: ترجمه شده در پایگاه خبری اقتصادالکترونیکی (الکاکو) به نقل از UNCTAD
این محتوی در تحریریه پایگاه خبری اقتصادالکترونیکی (الکاکو) تهیه شده است و نشر آن با ذکر و لینک منبع بلامانع است.
۱۴۸ دیدگاه ها